Ferdig som XXL Norge-sjef – fortsetter som retail-sjef

XXL fortsetter å legge ledelseskabalen. Norge-sjef Anders Kjellén, som har stilt seg i mediestormen for sportskjeden, slutter i stillingen 1. november.

AVTROPPENDE: Norge-sjef Anders Kjellén i XXL forlater stillingen 1. november. Han fortsetter som retailsjef.

Jan Richard Kjelstrup / ASD
Publisert:,

Den nye Norge-sjefen i XXL vil bli presentert under kvartalspresentasjonen onsdag, bekrefter Kjellén i en tekstmelding til E24.

Han forblir i jobben til 1. november, hvorpå etterfølgeren, som også er en mann, vil overta roret.

– Han er på opplæring denne måneden, skriver Kjellén.

Tidligere leder for Retail Norge i Elkjøp, André Sørensen, tar over roret som ny XXL Norge-sjef. Sørensen har også sittet i Elkjøps ledergruppe.

Har stått i mediestorm

Kjellén har vært XXLs ansikt uttad i de fleste av E24-avsløringene som har tynget sportskjeden de siste månedene.

I en artikkel om sportskjedens sabotering av konkurrentenes tilbud måtte Kjellén dessuten svare for sin egen rolle, ettersom han skrøt av ansatte som hamstret varer annonsert til feilaktig lave priser, og slik påførte konkurrenter titusener i tap.

Den avtroppende Norge-sjefen har beklaget sin egen retorikk om varehamstringen, der han blant annet uttalte at XXL «lot fienden blø».

Kjellén skal fra november være XXLs retailsjef på fulltid, og vil dermed fortsatt ha en sentral rolle. Det siste halvannet året har Kjellén hatt en dobbelstilling som både retailsjef og Norge-sjef.

– Jeg har vært, og er en del av selskapets toppledelse hele veien. Nå gir jeg endelig fra meg en rolle jeg har hatt i tillegg, som skulle startet for lenge siden, men som dessverre ikke har startet før nå, sier Kjellén.

Les også

Han tar over som XXLs Sverige-sjef

Flere sjefsbytter

Mandag ble det også klart at Anders Lindblom blir ny XXL-sjef i Sverige. Han kommer fra stillingen som driftssjef i Elgiganten.

Den forrige Sverige-sjefen, Per Sigvardsson, gikk av med umiddelbar virkning etter at Facebook-profilen hans kalte klimaaktivist Greta Thunberg «så nær downs man kan komme». Sigvardsson nekter for å selv stå bak karakteristikken.

Samtidig har XXL jaktet på en permanent konsernsjef. I dag er Tolle Grøterud konsitutert i denne toppstillingen.

Da E24 i forrige uke snakket med Hugo Maurstad, topplederen i oppkjøpsfondet Altor, som nylig garanterte for emisjonen på 400 millioner kroner i selskapet, var han tydelig på at selskapet trenger kontinuitet i lederkabalen fremover.

Analytiker Martin Stenshall i Danske Bank Markets sa til E24 forrige uke at det har vært uheldig for XXL med alle lederbyttene, og antok at det er utfordrende å finne gode kandidater i retail, og spesielt i sportsbransjen som går gjennom store omveltninger og usikkerhet.

Les på E24+ (for abonnenter)

Derfor kan XXLs børscomeback være gjemt på et overfylt lager