U-sving på Wall Street mandag

Et stort fall blant teknologiselskapene på Wall Street tar fokuset vekk fra håpet om utvikling av coronavaksine.

Mark Lennihan / AP
 • Benedicte Storm Bamvik
Publisert:,

Den store oppgangen man så på Wall Street mandag ettermiddag har tatt en U-sving i løpet av kvelden og endte med stor nedgang.

Slik ser det ut ved stengetid mandag:

 • S&P 500 er ned 0,93 prosent
 • Nasdaq er ned 2,13 prosent
 • Dow Jones steg med 0,04 prosent

Oljeprisen (Brent spot) har sunket i løpet av mandagen, og ligger på negative 2,02 prosent til 42 dollar fatet. Et fat amerikansk lettolje (WTI) handles for 39,63 dollar.

Svingete dag for Tesla

Da Wall Street åpnet mandag ettermiddag var det en markant oppgang drevet av rekordhøye kjøp av aksjer blant de største teknologiselskapene. Denne oppgangen har derimot snudd i løpet av dagen, etter at California igjen måtte stramme inn coronarestriksjoner.

Bare 15 minutter etter åpningstid steg Tesla-aksjen med hele 16 prosent, men fikk et kraftig fall utover mandagen og lå på negative 1,21 prosent i åttetiden norsk tid.

Ved stengetid har selskapet en nedgang på 3 prosent etter å ha balansert mellom positiv og negative tall den siste timen før stenging.

Da Tesla-aksjen lå på en 16 prosent økning hadde selskapet en markedsverdi på 321 milliarder dollar (3.007 milliarder norske kroner). Det gjorde selskapet til den tiende største amerikanske aksjen i markedsverdi, og lå også derfor foran selskapet Procter & Gamble, skriver CNBC.

I 2020 har selskapets aksjer steget med totalt 263 prosent. Hele 40 prosent av stigningen har skjedd i juli måned etter at Tesla leverte deres forventede resultater for andre kvartal.

Selskapet hadde estimert å selge 72.000 kjøretøy i andre kvartal, men har solgt rundt 90.650.

Ettersom selskapets verdi stiger har det kommet spekulasjoner om at Tesla straks flyttes fra Nasdaq og over til S&P 500, i følge CNBC.

Potensiell coronavaksine drar børsene oppover

På søndag rapporterte Florida 15.299 nye tilfeller av coronasmittede, som er det høyeste smittetallet for en stat siden utbruddet. I mellomtiden har USA rapportert mer enn 60.000 nye tilfeller daglig de siste tre dagene.

Legemiddelselskapet Pfizer steg med 4,54 prosent, samtidig som bioteknologiselskapet Biontech steg med hele 11,23 prosent mandag kveld.

Selskapene skal ha fått høy prioritering fra det amerikanske FDA etter at de presenterte to gode kandidater for utviklingen av en coronavaksine.

Selskapene forteller også at de forventer å starte på den neste fasen av utviklingen av en coronavaksine i slutten av måneden der de skal inkludere 30.000 forsøkspersoner, skriver CNBC.

Selskapene regner med å ha 100 millioner doser av en vaksine innen utgangen av 2020 og mer enn 1,2 milliarder doser innen utgangen av 2021.

Nedgang på Wall Street i løpet av de siste timeneTesla går kraftiv ned etter rekordhøyt tall på Wall Street

Her kan du lese mer om

 1. Dagen på Wall Street
 2. Aksjelive
 3. Dow Jones
 4. Nasdaq
 5. Wall Street
 6. S&P 500
 7. Coronaviruset
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Teknologirally på Wall Street

 2. Facebook hermer etter Tiktok - steg 6,5 prosent på Wall Street

 3. Microsoft suste opp på Wall Street etter Tiktok-samtaler

 4. Annonsørinnhold

 5. Ti år med Tesla på børs: Aksjen har banket «alle»

 6. Wall Street stenger i rødt - pause i tek-rally