Piratøya Sealand blir film

Harry Potter-regissør står bak.

Publisert:

Oljeplattformen som ble et land blir nå en spillefilm takket være regissøren bak blant annet "Harry Potter og ildbegeret", Mike Newell.

Tidligere i år ble det kunngjort at lilleputtlandet Sealand utenfor Englands øskyst var til salgs for den nette sum av 1 milliard pund – tilsvarende rundt 11,2 milliarder norske kroner.

Les også: Verdens minste land til salgs

En av de som har uttrykt interesse for øya er den svenske fildelingssiden The Pirate Bay, som på den måten ønsker å omgå regler om opphavsrett. I eget land kan man nemlig selv bestemme hva som er tillatt i forhold til kopiering. Hva som har skjedd videre med den saken er uklart.

Les også: Pirater vil kjøpe verdens minste land

Sann historie

Det 550 kvadratmeter store plattform-landet får nå ny oppmerksomhet etter at regissør Mike Newell har bestemt seg for å lage film om den, melder Digital Spy. I tillegg til en av Harry Potter-filmene står Newell bak filmsuksesser som ”Fire bryllup og en gravferd”, ”Donnie Brasco” og ”Mona Lisa Smile”.

Filmen kommer til å basere seg på den sanne historien om den tidligere offiseren Roy Bates som i egenskap av piratradiooperatør, flyttet med familien sin til plattformen og utropte den til en selvstendig stat i 1967.

Filmen med arbeidstittel "Sealand" er ventet på kino i juni neste år. Se siste nytt om produksjonen på IMDb.com.

Flere nyheter fra E24

Publisert: