Prinsesse Märtha Louise deltok på "paringsballet"

Publisert:

Også prinsesse Martha Louise (36) har vært på det tradisjonsrike Rococo-ballet.

- Jeg kan bekrefte at Prinsesse Märtha Louise, for en del år siden, deltok på Rococo-ballet ved noen anledninger, sier informasjonsrådgiver Sven Gj. Gjeruldsen ved Slottet til VG.

Men ikke alle kongebarn har gledet godseiersønner, unge skipsredere og milliardærer med sitt selskap rett før jul.

Haakon sa nei

Etter det VG får opplyst fra en kilde med innsikt i ballplanleggingen, skal Kronprins Haakon høflig ha takket nei til ballinvitasjonene flere ganger.

Det populære rikbarnsballet er lite omtalt i avisene. Men ifølge godseier Carl Otto Løvenskiold er Rococo-ballet en mer enn 50 år gammel tradisjon.

Både Løvenskiold og Axel Camillo Eitzen forteller til VG at de selv var på ballet i sin ungdom.

Plukkes for to år

Foreldrene som setter sammen gjestelisten, plukkes ut for to år av gangen. Sammen velger de ut og sender invitasjoner til noen hundre håpefulle.

Lørdag skrev VG om de mange forbindelsene mellom arvingene i Norges rikeste familier. VG vet at en lang rekke av arvingene til Norges mest formuende familier har vært på ball på Grand Hotel.

Gjeve gjester

Blant dem er Stein Erik Hagens datter Camilla Hagen, meglersnnen Petter Collier, arvingene til skipsrederformuene til Fred. Olsen, cruiserederfamilien Wilhelmsen, bilfraktreder Wilhelmsen og skipsrederfamilien Klaveness.

Også kunstnerdøtrene Oda og Nora Nerdrum har vært på på listen. En annen balldeltager er sønn av Oslo-ordfører Fabian Stang, Fabian Emil Stang (24).

Les også: Stoltenbergs og Stangs sønner med i supernettverket

Les mer fra denne artikkelserien - som går på E24 gjennom hele helgen:

KJØP VG I DAG:

Les hvordan eliten håndplukker barn til "paringsball"

Til forsiden

Publisert:

Her kan du lese mer om