Norwegian dropper ikke nysatsing likevel: – Vi har besluttet å gå videre i Argentina

Norwegian telte tidligere i år på knappene om de kunne ta seg råd til å fortsette satsingen i Argentina. Nå får satsingen fly videre.

SATSER HER: Buenos Aires og Argentina er fortsatt en satsning for Norwegian. Her ser vi et luftfoto av den argentinske hovedstadens paradegate, Avenida 9 de Julio, tatt i forbindelse med åpnngen av ungdoms-OL.
  • Marius Lorentzen
Publisert:

Samtidig som Bjørn Kjos varslet sin avgang som konsernsjef etter 17 år i sjefsstolen i Norwegian, foregår det arbeid på en rekke fronter for å sikre Norwegians fremtid.

Selskapet la torsdag også frem resultatene for andre kvartal. Selskapet har de siste månedene lett med lys og lupe rundt i hver eneste krik og krok i selskapet for å finne steder å kutte kostnader eller forbedre lønnsomheten.

En av satsingene som har holdt på å ryke er innenriksflygingene i Argentina. I april gjorde finansdirektør Geir Karlsen det klart at utviklingen i landet snart måtte snu, hvis ikke ville den bli lagt ned.

Nå er tonen en annen:

– Argentina leverer bedre enn vi har trodd. Akkurat nå er vi der at høysesongen starter i juli, sier fungerende konsernsjef og finansdirektør Geir Karlsen til E24 etter kvartalspresentasjonen.

– I april sa du at dere skulle beslutte om dere skulle fortsette eller legge ned satsingen i august?

– Vi har besluttet å gå videre i Argentina, sier Karlsen.

BYTTE PÅ TOPPEN: Bjørn Kjos (t.v.) går av etter 17 år som konsernsjef i Norwegian. Finansdirektør Geir Karlsen tar over som fungerende konsernsjef inntil videre.

Som følge av at Boeings Max-fly måtte settes på bakken verden over i mars, valgte Norwegian å redusere flåten i Argentina fra fire til tre fly. Dermed frigjorde de et fly av den forrige typen 737 (kalt NG) som kunne brukes andre steder i selskapet.

– Vi har fløyet tre fly i Argentina i det siste og har gjort noen endringer der nede, blant annet på kapasitet og rutejusteringer. Så nå satser vi på en god høysesong fra nå og frem til jul, sier Karlsen og legger til:

– Det er en relativt liten operasjon for vår del

Bakgrunn: I august er det vinn eller forsvinn for Norwegians Argentina-satsing

Flyr langdistanse og innenriks

Norwegian startet å fly til Argentina i februar i fjor da det første langdistanseflyet tok av på ruten mellom London og Buenos Aires.

Selskapet har også langdistanseruter mellom London og Brasil.

I oktober tok det første innenriksflyet av i Argentina med passasjerer og siden den gang har det bare vokst.

I februar skrev E24 om hvordan Norwegian har fått en ny konkurrent i Argentina, gjennom inntoget av det chilenske flyselskapet JetSmart.

Selskapet har hele tiden hatt en bevisst strategi på å ikke satse for raskt og kraftig i landet fra starten.

Flyene som Norwegian Argentina bruker er for eksempel leaset inn fra Norwegians eget datterselskap Arctic Aviation Assets i Irland, og disse vil relativt kjapt kunne flyttes «hjem» til Europa hvis det trengs.

Les også

Bjørn Kjos takker av: – Norwegian har liksom vært livet jeg har levd

Les også

Bjørn Kjos går av etter 17 år som toppsjef

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Norwegian
  2. Luftfart
  3. Argentina

Flere artikler

  1. Norwegian søker om flyvninger mellom USA og Argentina

  2. Norwegians Argentina-sjef flyttes til Storbritannia

  3. Norwegian selger argentinsk datterselskap

  4. Norwegian-sjefen: Håper å lande Max-erstatning før nyttår

  5. Konkurrenten om Kjos: – Vi har stor respekt for reisen Norwegian har gjort