Hydro håper å få gjenåpne avfallsdeponi i Brasil

Etter å ha vært ute av bruk i ett og et halvt år, håper Hydro nå at de kan gjenåpne avfallsdeponiet DRS2.

Publisert: Publisert:

Hydro og myndighetsorganet Ministério Público Federal (MPF) anmodet fredag den føderale domstolen i Belém om å løfte embargoene, altså den tvungne produksjonsstansen, ved det nye deponiet for bauksittrester (DRS2), det kommer frem i en børsmelding sendt natt til lørdag norsk tid.

Bruken av deponiet ble innstilt 1. mars 2018.

Anmodningen er fremsatt etter at Alunorte, Hydro, miljømyndighetene i Pará SEMAS og Ministério Público Federal, signerte en avtale om nødvendige tiltak for å gjenoppta aktiviteten ved det nye og moderne deponiet, skriver Hydro.

Les også

Alunorte kan starte prosessen mot å gjenoppta normal produksjon

I avtalen påtar Alunorte seg å gjennomføre en samfunnsøkonomisk studie, der de ser på mulige virkninger av DRS2. Dersom det kommer frem at det er behov for tiltak for lokalsamfunn, skal disse tiltakene være rettet mot bærekraftige og langsiktige forbedringer, ifølge selskapet.

Alunorte har også forpliktet seg til å involvere MPF i potensielle oppdateringer av miljølisenser.

– Dette er et viktig steg fremover som følger av vår pågående dialog med myndighetene. DRS2 og pressfilter utgjør den mest bærekraftige teknologien for deponering av bauksittrester som er tilgjengelig i verden, og den eneste langsiktige løsningen for Alunorte sier John Thuestad, konserndirektør for forretningsområdet Bauxite & Alumina, i meldingen.

Hydro skriver at de nå avventer domstolens avgjørelse, og at de inntil videre fortsetter å bruke det gamle området for deponering av bauksittrester (DRS1).

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om