Børsdagen

SAS til bunns på paddeflat børs

Flyselskapene falt tungt etter at coronakrisen førte til milliardsmell.

DAGENS TAPER: SAS-aksjen falt 11,68 prosent etter at selskapet meldte om milliardtap i andre kvartal.

JOHAN NILSSON / TT News Agency
 • Hanna Ghaderi
 • Eivind Bøe
 • Emilie Marie Kjøle
Publisert:

Hovedindeksen endte til slutt dagen uendret til 806,19 poeng.

Norwegian og SAS-aksjene faller bratt fra start, og falt henholdsvis 5,13 og 11,68 prosent da Børsen stengte torsdag ettermiddag. Dermed troner SAS listen over dagens tapere.

I morgentimene torsdag la en rekke selskaper frem resultater. Blant disse er Norwegian, som gikk på en milliardsmell. En kollaps i inntektene og et kraftig fall i trafikken slo for alvor til fra mars måned, noe som også gjenspeiler seg i Norwegians regnskap. Den aller største effekten vil imidlertid komme i regnskapet fra og med andre kvartal.

Også flyselskapet SAS går på en milliardsmell i andre kvartal i deres regnskapsår, hovedsakelig grunnet drivstoffkostnader.

Pante-smell

Siem Offshore gikk tirsdag inn i en avtale med gruppens långivere i Norge og Europa for en såkalt «standstill»-avtale» frem til 30. april 2021. Etter nyheten stiger aksjen 57,14 prosent og er blant dagens store vinnere.

Panteselskapet Tomra var den mest omsatte aksjen og falt 4,92 prosent til 340 kroner på Oslo Børs torsdag ettermiddag. Nedgangen kommer etter Investment AB Latour, som er største eier i Tomra, har solgt seg ned. Investeringsselskapet har torsdag solgt 7,8 millioner aksjer i Tomra, som representerer 5,3 prosent av aksjene.

Kid-aksjen falt

Kid-aksjen endte høyt på omsetningslisten etter at storaksjonær Bjørn Rune Gjelsten har solgt drøyt fem millioner aksjer til kurs 64,8 kroner. Interiørselskapet falt 9,04 prosent til kurs 66,4 kroner på Oslo Børs. Aksjen handles ekskludert utbytte fra og med torsdag.

Gjelsten har sammen med Stein Erik Hagen skutt penger inn i Ultimovacs i forbindelse med at kreftvaksineselskapet henter 160 millioner kroner. Gjelstens Gjelsten Holding, Stein Erik Hagens Canica og flere av Sundt-familiens selskaper er blant aksjonærene som samlet har garantert for minst 80 millioner kroner av emisjonen. Ultimovacs-aksjen er opp 15,42 prosent til kurs 44,9 kroner.

Les også

Norwegian-smell på 3,3 milliarder kroner

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Børsdagen
 2. Roger Berntsen
 3. Nordnet
 4. Oslo Børs

Flere artikler

 1. Oslo Børs falt med oljeprisen – kraftig nedgang for SAS

 2. Biotek-fest på Børsen

 3. Norwegian-fall på positiv Oslo Børs

 4. Annonsørinnhold

 5. Bjørn Rune Gjelsten har solgt aksjer i Kid for 324 mill.

 6. Gjelsten og Hagen spytter inn penger i Ultimovacs-emisjon