Kilder: Google-eier er i samtaler om å kjøpe Fitbit

Timer før Alphabet skal legge frem kvartalsrapport kommer det opplysninger om at selskapet er interessert i å kjøpe opp smartklokkeprodusenten.

Publisert:

Google-eier Alphabet skal være i samtaler om å kjøpe smartklokkeprodusenten Fitbit.

Det skriver Reuters og CNBC, som henviser til kilder. Ingen av de to selskapene har ønsket å kommentere opplysningene.

Nyheten sendte Fitbit-aksjen opp over 30 prosent på Wall Street mandag ettermiddag. Rundt 20 minutter senere er aksjen opp rundt 27 prosent. Alphabet-aksjen er samtidig opp rundt 2 prosent.

Det understrekes av Reuters kilder at det ikke er sikkert at forhandlingene mellom Alphabet og Fitbit vil ende i en avtale. Det er ikke kjent hvilken pris som skal ha blitt diskutert.

En avtale mellom de to partene vil føre Google rett inn i smartklokkemarkedet hvor selskapet inntil videre ikke har hatt noen posisjon, i motsetning til konkurrenten Apple. Så sent som i september lanserte Apple en ny versjon av sin velkjente Apple Watch.

Alphabet skal etter planen legge frem sitt kvartalsresultat etter børsdagens slutt mandag kveld. Fitbit på sin side skal etter planen legge frem resultat 6. november.

Etter den voldsomme børsoppgangen mandag har Fitbit i skrivende stund en markedsverdi på 1,4 milliarder dollar. Fitbit-aksjen ble handelsstanset etter å ha steget voldsomt etter nyheten
Les på E24+

Gmail hektet oss på gratis lagring – nå tvinger Google oss til å betale

Publisert:

Her kan du lese mer om