Altor vil selge TGS-aksjer for 1,2 milliarder kroner

Oppkjøpsfondet vurderer komme seg helt ut av seismikkselskapet. I mai var det «stolt over å være en del av å skape et ledende multiklientselskap» da TGS slukte Spectrum.

Altor-topp Hugo Maurstad. Oppkjøpsfondet kjøpte seg nylig opp til å bli storeier i XXL. Det kom også inn i Ving sammen med Petter Stordalen og TDR Capital i oktober.
Publisert:

Seismikkselskapet TGS melder tirsdag at oppkjøpsfondet Altor undersøker muligheten for selge alle sine 4,48 millioner TGS-aksjer, som tilsvarer 3,77 prosent av selskapet.

Basert på nåværende aksjekurs på 267 kroner, tilsvarer det et salg på 1,2 milliarder kroner.

Hyret meglerhus

Prisen og antallet aksjer vil bli bestemt gjennom en såkalt akselerert bokbyggingsprosess, som starter umiddelbart, rettet mot norske og internasjonale investorer, fremgår det.

Altor, som eier TGS-aksjene gjennom Altor Invest 1 og Altor Invest 2, har derfor hyret meglerhusene ABG Sundal Collier og Carnegie.

Oppkjøpsfondet ble stiftet i 2003 i Sverige av Harald Mix, som har en bakgrunn i Industri Kapital, som i stor grad startet private equity-bølgen i Norge.

Siden har det i flere omganger kjøpt opp selskaper og solgt dem med profitt.

Børshopp

TGS slukte i sommer lillebroren sin, seismikkselskapet Spectrum, der Altor var eier, i et oppgjør som ble gjort i aksjer og kontanter.

Da kjøpet ble kjent i mai uttalte Altor-partner og daværende Spectrum-styreleder Pål Stampe følgende i en melding:

– Altor er stolt over å være en del av å skape et ledende multiklientselskap med en sterk tilstedeværelse i alle de store bassengene og en ledende kontantgenererende evne, kommenterte han.

Altor-topp Hugo Maurstad har foreløpig ikke besvart E24s henvendelser tirsdag ettermiddag.

TGS-aksjen er det siste året opp 33 prosent på Oslo Børs.

Folketrygdfondet er største eier med 9,52 prosent av de utestående aksjene.

Publisert: