John Fredriksens riggselskap vil hente 775 millioner

Noram Drilling planlegger samtidig å noteres på Euronext Growth. Selskapet varsler «betydelig utbyttekapasitet fremover».

Mangemilliardær John Fredriksen er tungt inne i riggsektoren.
Publisert:

Landriggselskapet Noram Drilling, der John Fredriksen er storeier, vil hente 775 millioner kroner gjennom en rettet emisjon mot visse nye og nåværende aksjonærer, ifølge en melding.

Tegningskursen i kapitalinnhentingen vil være på mellom 40 og 45 kroner per aksje, fremgår det. Tegningsperioden startet torsdag klokken 10 og avsluttes fredag klokken 16.30.

Fredriksen-selskapet Geveran Trading har forhåndsforpliktet seg til å tegne seg for rundt 25 prosent av emisjonsbeløpet. Ved sterk interesse for kapitalinnhentingen, kan dette bli jekket ned til ti prosent for å bedre aksjens fri flytfri flytJustert for store, langsiktige enkelteiere som sitter på aksjer, fremgår det.

Pengene fra emisjonen skal brukes til å innløse selskapets utestående obligasjonslån på 80 millioner dollar, og vil «legge til rette for betydelig utbyttekapasitet fremover», fremgår det.

Planen er å notere selskapet på Oslo Børs-markedsplassen Euronext Growth. Første handelsdag er ventet å bli 7. oktober.

Noram Drilling-sjef Marty Jimmerson sier de ser sterk og økende etterspørsel. Han forteller at de har oppgradert riggene for å sikre at de kan bore lange og effektive brønner.

Jimmerson peker på at inntjeningen (ratene) har økt betydelig i år, og at de venter et strammere marked fremover ettersom markedet i praksis er utsolgt for tilgjengelige rigger.

Noram Drilling eier og drifter 11 landrigger i USA.

Publisert:
Gå til e24.no