Kahoot mer enn doblet inntektene

Quiz- og læringsselskapet leverte svakere tall enn ventet for andre kvartal, ifølge analytiker. Aksjen sendes rett ned.

Kahoot-sjef Eilert Hanoa er blant selskapets største aksjonærer.
Nytt fra børsselskapene
 • Anders Nybakken Kvale
Publisert:

Kahoot oppdaterer onsdag morgen markedet i forkant av det fulle regnskapet for årets andre kvartal.

 • De fakturerte inntektene landet på 20,6 millioner dollar, eller 179 millioner kroner, i andre kvartal, en vekst på 114 prosent fra samme periode i fjor.
 • Samlet hadde Kahoot 933.000 betalende abonnenter ved utgangen av kvartalet, opp fra 760.000 stykker ved utgangen av første kvartal. Av økningen på 173.000, kommer 140.000 fra oppkjøpet av Motimate, som betyr en netto organisk vekst på 33.000.
 • Antallet aktive kontoer passerte 29 millioner stykker i perioden.

– Andre kvartal var kanskje selskapets mest aktive så langt, på tvers av alle aspekter av forretningen, inkludert utvikling, produktslipp, nye partnerskap og oppkjøp, uttaler toppsjef Eilert Hanoa i en melding.

Markedet reagerer negativt på tallene og sender Kahoot-aksjen ned rundt 17 prosent i tidlig handel. Ifølge analytiker Henriette Trondsen i Arctic Securities var både inntektstallet, veksten i aktive kontoer og antallet nye betalende brukere svakere enn ventet.

Les på E24+

Kahoot-aksjen er halvert siden toppen. På tide å kjøpe?

Gjentar inntektsforventning

For årets første halvår er salgsinntektene på 39,7 millioner dollar, eller 345 millioner kroner.

Det gjentas en ambisjon om at de fakturerte inntektene ender på mellom 90 og 100 millioner dollar i 2021. Antallet betalende abonnementer ventes å nå 1,1 millioner i løpet av året.

Videre skriver Kahoot at de forventer at driftsresultat før avskrivninger (ebitda) i andre kvartal, eksklusive blant annet aksjebaserte kompensasjonskostnader, vil lande på over fire millioner dollar, noe som representerer over 20 prosent ebitda-margin.

Den komplette rapporten for andre kvartal legges frem 19. august 2021.

Les også

Jan Haudemann-Andersen selger unna i Kahoot

Aksjefall

Kahoot var blant de store vinnerne på Oslo Børs i fjor, men har i år fått hard medfart. Siden toppnivået er aksjen ned over 55 prosent.

Markedsverdien til selskapet er nå på 28 milliarder kroner, mens den var på rundt fem milliarder kroner ved børsnoteringen i 2019.

Analytikere har forklart den tunge børsperioden med blant annet den overordnede nedsablingen av en rekke vekstaksjer på grunn av frykt for høyere renter. Vekstaksjer er aksjer som prises høyt i forhold til inntjening fordi aksjonærene forventer fremtidig vekst.

Nylig ble aksjen også tynget av at en av storeierne, Jan Haudemann-Andersen, solgte unna aksjer for 667 millioner kroner og reduserte dermed sin eierandel fra 11 til 8,5 prosent.

For årets første kvartal ble resultatet før skatt minus 3,5 millioner dollar, mot minus 1,1 millioner dollar i samme periode i fjor.

Kahoot er mest kjent for sin populære quiz-app, men satser også tungt på andre lærings- og samhandlingsverktøy til skoler og bedrifter. Som for de fleste andre teknologiselskaper, handler det om å dele ut produktene gratis, for så å bygge opp en base med betalende abonnenter over tid.

Analysebyrå spår full brems

Tirsdag skrev E24 at det San Francisco-baserte analyseselskapet Sensor Tower indikert et betydelig fall i brukerveksten for selskapets populære quiz- og utdanningsapp.

Antall nedlastinger av Kahoot-appen fra Apple Store og Google Play anslås å ha vært hele 40 prosent lavere i april sammenlignet med samme måned året før, ifølge Sensor Tower-tall som E24 har fått tilgang til.

For mai estimeres en tilsvarende nedgang på 20 prosent. Dette vil i så fall være de første månedene med negativ brukervekst for Kahoot siden børsnoteringen i 2018.

Kahoot rapporterer ikke spesifikt på antall app-nedlastinger, slik Sensor Tower forsøker å beregne, men oppgir i stedet antall aktive kontoer ved kvartalsslutt.

Les også

Analysebyrå spår full brems for Kahoot

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Nytt fra børsselskapene
 2. Kahoot
 3. Oslo Børs

Flere artikler

 1. Kahoot tjente 50 millioner kroner i andre kvartal

 2. Verste børsdag noensinne for Kahoot

 3. Kahoot-sjefen etter onsdagens krakk: – Åpenbart for alle at forventningene er høye til Kahoot

 4. Kahoot bikket 1 million betalende brukere: – Milepæl

 5. Jan Haudemann-Andersen selger unna i Kahoot