Kjendisinvestorer kjapt ute av lakseliste

Etter kraftig kursoppgang er flere av kjendisinvestorene som ble med oppdrettskonsernet Måsøvål på børs, nå ute av listen over de største aksjonærene i selskapet.

Tore Aksel Voldberg og Øystein Stray Spetalen var begge med Måsøvål på børs. Nå er begge ute av listen over de største eierne.
 • Eivind Bøe
Publisert:

Da Måsøvål gikk på børs i forrige uke, var det med en rekke kjente investornavn på aksjonærlisten.

Blant disse var Øystein Stray Spetalen, Tore Aksel Voldberg, Edvin Austbø, Kristian Lundkvist, Ketil Skorstad og Arne Fredly.

Av disse investorene er det bare selskapene til Ketil Skorstad og Kristian Lundkvist som er igjen på listen.

Både selskapene til Øystein Stray Spetalen, Tore Aksel Voldberg, Edvin Austbø og Arne Fredly er nå er ute av listen over de 50 største eierne i selskapet. Det betyr at hver av dem eier mindre enn 20.000 aksjer i selskapet.

Investorene har fått med seg en betydelig kursoppgang i Måsøvål. Aksjen har steget 26 prosent fra kursen i en kapitalinnhenting selskapet gjennomførte i forbindelse med børsnoteringen.

Aksjonærlistene har to dager etterslep og det er mulig at det har skjedd ytterligere endringer i beholdningene i perioden. Endringene kan stamme fra ordinært kjøp eller salg, men også fra andre typer transaksjoner eller hendelser.

Laksepioner

Grunnlaget for det familieeide selskapet ble lagt av Karsten Måsøval, faren til styreleder Lars Måsøval, som regnes som en av pionerene innen norsk lakseoppdrett.

Sammen med broren og faren spikret han de første merdene av tre i 1972, som i starten lå på rekke og rad langs land, bare et steinkast unna hagegjerdet.

I dag er produksjonen flyttet ut i havgapet, og er spredt på 13 lokasjoner nedover kysten fra Trøndelag.

I fjor kjøpte selskapet ny konsesjonskapasitet på auksjon fra staten for 485 millioner kroner. Måsøval har også sikret seg fire såkalte utviklingskonsesjoner for «Aqua Semi», en delvis nedsenkbar, semi-lukket, produksjonsenhet for laks bygget i stål.

Selskapet produserer årlig rundt 17.000 tonn laks.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Måsøval Fiskeoppdrett
 2. Tore Aksel Voldberg
 3. Øystein Stray Spetalen
 4. Edvin Austbø
 5. Arne Fredly
 6. Kristian Lundkvist
 7. Ketil Skorstad

Flere artikler

 1. Kjendisinvestorer satset på norsk laksepioner

 2. Spetalen ute av Flyr-liste

 3. Spetalen og Fredly skjøt millioner inn i Flyr

 4. Fredly ute av topplisten i Flyr

 5. Voldberg på topplisten i Solstad Offshore