Børsdagen

Oslo Børs stengte i rødt - Kahoot falt nesten 8 prosent

Kahoot-aksjen falt etter tallslipp og oppkjøpsnyheter. Samtidig vendte Hovedindeksen nedover etter oppgang i tidlig handel.

 • Ine Brunborg
 • Eivind Bøe
 • Marius Lorentzen
 • Benedicte Storm Bamvik
Publisert:

Hovedindeksen falt med 0,76 prosent i løpet av ukens nest siste handelsdag.

Kahoot-aksjen gikk også ned i løpet av dagen, og endte på negative 7,94 prosent. Quizelskapet meldte om resultater og et oppkjøp før åpningstid, og steg i tidlig handel.

Kahoot gikk fremdeles i underskudd i første kvartal, men leverer også kraftig inntektsvekst. Samtidig melder Kahoot at de kjøper det amerikanske e-læringselskapet Clever, som har en selskapsverdi på inntil 4,2 milliarder kroner.

Også Schibsted har levert ferske tall, og meldte om økte inntekter og driftsresultat i kvartalet som gikk. B-aksjen steg 0,63 prosent torsdag.

DNO er på sin side tilbake i pluss i første kvartal, etter en periode med høyere oljepriser. Aksjen i selskapet steg tidlig på dagen, men har i løpet av dagen snudd til en nedgang på 4,43 prosent.

Også Polaris Media meldte om resultatvekst og steg fra start. Ved stengetid var aksjen imidlertid ned 2,70 prosent.

Nel og Equinor var de mest omsatte akjsene torsdag, som begge falt med henholdsvis 10,0 og 0,51 prosent.

Norwegian i vinden

Norwegian-aksjen er igjen i vinden og aksjen startet torsdag ned rundt en prosent til en kurs rundt 39 kroner.

Selskapet slapp torsdag morgen trafikktallene for april måned, som viser en nedgang i kapasiteten på syv prosent mot april i fjor og selskapet opplyser at ti fly var i drift. Kapasiteten var altså enda lavere enn april i fjor, da samfunnet også var helt nedstengt.

Det som kanskje er en enda viktigere faktor er den pågående restruktureringen i Norwegian. Det skal trykkes opp et stort antall aksjer som skal selges og utstedes hybridobligasjoner for å få inn totalt seks milliarder i frisk kapital.

De eksisterende aksjonærene får delta, men man måtte sitte på Norwegian-aksjer tirsdag ettermiddag for å motta 3 tegningsretter per 2 aksjer man eier.

Fra og med onsdag ble aksjen handlet uten rett til å motta disse tegningsrettene. Aksjekursen til Norwegian falt kraftig onsdag, men justerer man for verdien av tegningsrettene steg faktisk aksjen med 50,8 prosent. Torsdag falt den altså noe tilbake.

Les også

Aksjen gikk til himmels: – Prisingen av Norwegian er helt vanvittig

Norwegian-aksjen endte tirsdag på 55,96 kroner, men justerer man for tegningsrettene er dette tallet i realiteten 26,14 kroner. Torsdag ettermiddag var aksjen opp nesten fire kroner fra dette nivået.

Beregningen er slik: Hvis man kjøpte to aksjer tirsdag ettermiddag til 55,96 kroner, mottar man tre tegningsretter for å kjøpe aksjer for 6,26 kroner per stykk. Disse fem aksjene får da en snittkurs på 26,14 kroner.

Les på E24+

Dette er det eneste garantert gode rådet til deg som får tegningsretter i Norwegian

Oppgang i Asia

På morgenkvisten har Asia-børsene steget noe. Japanske Nikkei var opp 1,8 prosent.

Wall Street endte blandet onsdag, med teknologitunge Nasdaq i minus for fjerde dag på rad. Teknologigiganter som Facebook, og Amazon falt over 1 prosent, mens Apple og Google-eier Alphabet steg henholdsvis 0,2 og 0,34 prosent.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Børsdagen
 2. Oslo Børs
 3. Hovedindeksen OSEBX

Flere artikler

 1. Norwegian-aksjen svinger kraftig: Handles uten emisjonsbillett

 2. Markant fall på Oslo Børs

 3. Oslo Børs endte med solid oppgang

 4. Betalt innhold

  Dette er det eneste garantert gode rådet til deg som får tegningsretter i Norwegian

 5. Smartcraft gjorde brakdebut på Oslo Børs