Foreslår å doble Norwegian-styrelederens honorar

Hjørnesteinsinvestor foreslår å doble honorar til styrelederen i Norwegian til én million kroner etter Norwegians kriseår.

Norwegians avtroppende styreleder, Niels Smedegaard.
Publisert:

Valgkomiteen har i forbindelse med generalforsamlingen som avholdes 4. juni foreslått at styremedlemmene får en ekstra kompensasjon som følge av «ekstra arbeidsmengde» mellom fjoråret og årets generalforsamling.

Her foreslås det et ekstra honorar til styreleder Niels Smedegaard på 500.000 kroner.

En hjørnesteinsinvestor har tirsdag foreslått at dette ekstra honoraret økes til én million kroner, ifølge en børsmelding.

Hvis forslaget går gjennom vil Smedegaard få dobbel kompensasjon for fjoråret.

Les også

Norwegian-ansatte etter kriseåret: – Vi har hatt litt hjertet i halsen

Utskiftninger i styret

Dagens styreleder, danske Niels Smedegaard, vil gå ut av styret. Han ble valgt som styreleder på en generalforsamling i mai 2019, og har dermed hatt posisjonen gjennom en krise som har vart i snart to år.

Nå kan det være duket for Islands tidligere sentralbanksjef, Svein Harald Øygard, etter at valgkomiteen la frem sitt forslag nylig.

Komiteens forslag er at Øygard skal få en årlig kompensasjon på 1,1 millioner kroner for vervet, på linje med Smedegaards ordinære kompensasjon. Forrige uke ble det også kjent at Øygard går inn i styret til John Fredriksens riggselskap Seadrill.

Ellers har valgkomiteen foreslått flere storaksjonærer til styret, blant disse finner vi Nils A. Foldal, Tor Svelland og Jakob Iqbal.

Svelland er toppsjef i John Fredriksen og familiens investeringsselskap Seatankers Group, mens Foldal er sjef i Ludvig Lorentzen AS. Han er også foreslått som leder av komiteen.

Iqbal er administrerende direktør i investeringsselskapet Sundt AS, som forvalter formuen til rederarvingene Helene og Christian Sundt.

Les også

Valgkomiteen i Norwegian bekrefter: Ønsker Svein Harald Øygard som ny styreleder

Friske milliarder reddet Norwegian

Norwegian har hentet til sammen seks milliarder kroner i markedet – kapital som redder selskapet for andre gang under pandemien.

I slutten av mai markerte selskapet at det forlater konkursbeskyttelsen med friske milliarder på bok.

Flyselskapet har vært gjennom en omfattende rettsprosess i domstoler i Irland og Norge etter at det søkte om konkursbeskyttelse i fjor høst.

Kapitalinnhentingen rettet mot større investorer ble på til sammen 3,73 milliarder kroner, mens de eksisterende aksjonærene fikk tildelt aksjer for 395 millioner kroner.

Nye, store investorer i selskapet er John Fredriksen, Sundt-familien, Folketrygdfondet, DNB Asset Management, Ludvig Lorentzen og partnere og Nordea Investment Management.

De kjøpte aksjer for til sammen tre milliarder kroner.

Les også

Meglerhus oppgraderer Norwegian: Anbefaler aksjekjøp

Publisert:
Gå til e24.no