Telekom

Mobilselskapet Nortel endte første år med vekst og underskudd

Mobilselskapet Nortel ble startet høsten 2019 og høsten 2020 gikk de på børs. Nå er selskapets første kvartalsrapport offentliggjort og selv om selskapet er i vekst ble ikke vekstmålet for 2020 nådd helt.

Salgsdirektør Kristian Renaas (t.v.) og daglig leder Christian Pritchard i mobilselskapet Nortel avbildet under selskapets børsnotering 18. november 2020
  • Marius Lorentzen
Publisert:

Mobilselskapet Nortel, som satser på det norske bedriftsmarkedet, slapp tirsdag resultatene for fjerde kvartal 2020 – selskapets første hele driftsår.

Dette er også selskapets første kvartalsrapport som er sluppet etter at selskapet ble notert på Euronext Growth-markedsplassen (tidligere Merkur Market) på Oslo Børs i november.

Selskapet var i kraftig vekst i året som har gått. Gjennom året fikk selskapet 11.300 nye abonnenter og endte året med 12.300 bedriftskunder. 3.600 kom til bare i fjerde kvartal 2020.

Totalt var det ifølge Nortel 1.000 nye bedrifter som ble kunder i det siste kvartalet i 2020.

«Veksttakten fortsetter inn i 2021, hvor selskapet forventer en vekst på om lag 300 prosent år-mot-år», skriver selskapet, som fokuserer på små og mellomstore bedrifter.

Nortel opplyste i oktober at selskapet hadde kunder i 3.600 bedrifter med totalt 14.000 kunder (SIM-kort). Målet var å ha 17.000 kunder ved årsslutt. Det målet nådde selskapet ikke og de har fortsatt snaue 5.000 kunder å gå på før de når det.

Nortel hentet 75 millioner i frisk kapital i en emisjon som ble gjennomført i forbindelse med børsnoteringen 18. november. Kursen den gang var 15,62 kroner per aksje.

Tirsdag steg aksjen 6,8 prosent til 22 kroner.

Fylte på kontoen

Ser man på regnskapet for 2020 under ett omsatte selskapet for 34,0 millioner, en oppgang fra 612.000 i 2019 – et år der selskapet bare rakk å være i drift i noen få måneder får nyttårsrakettene gikk i luften.

Brutto driftsresultat (EBITDA) endte på −28,2 millioner, en forverring fra −10,6 millioner i 2019. Resultat etter skatt endte på −25,8 millioner, mot −8,4 millioner året før.

I året som har gått var kontantstrømmen fra driften negativ og det rant ut 17,4 millioner mer enn det kom inn for å holde driften i gang. I tillegg gikk det med 21,2 millioner til investeringer.

Totalt 38,7 millioner.

Samtidig kom det påfyll i kassen på 96,8 millioner gjennom emisjoner og finansiering.

Selskapet startet året med 3,8 millioner på konto og avsluttet det med 61,9 millioner på konto.

Dermed har selskapet rikelig med kontanter til å finansiere veksten en god stund til før man trenger på fyll.

Selskapet opplyser at snittinntekten per kunde endte på 387 kroner per måned (ARPU), ned fra 500 kroner ett år tidligere. Lave roaminginntekter (fra kundenes utenlandsbruk) og en normalisering av salgsmiksen etter oppstart gis som forklaringer på nedgangen.

Les også

Nå er mobilselskapet Nortel børsnotert: Aksjen stiger kraftig

Økte med 12 årsverk

– Både omsetning og resultat er i tråd med våre forventninger, og vi har økt vår salgskraft gjennom året til tross for flere perioder med covid-19-nedstengninger i Oslo-regionen og Bergen, sier daglig leder Christian Pritchard i Nortel i børsmeldingen.

– Samtidig har vi hentet 75 millioner kroner til en akselerert vekstplan som vi skal levere på i 2021 og de kommende årene, sier han videre.

Nortel hadde ingen langsiktig gjeld bokført ved årsslutt.

Selskapet økte antallet ansatte med 12 årsverk til 40 gjennom 2020, og ansetter totalt 70 medregnet innleide ressurser.

Les også

Mobilgründer i Ålesund starter nytt selskap: Vil bli først med «fri data» til bedrifter

Kommer med trådløst bredbånd

En av de nye satsingene selskapet har varslet er trådløst bredbånd for bedriftsmarkedet over 5G fra andre halvår. Dette er en bredbåndsløsning for en gitt adresse som leveres over mobilnettet.

Det kan altså ikke flyttes som mobilt bredbånd, men passer fint for kunder som ikke har tilgang til raskt bredbånd gjennom fiber.

– Vi skal være en utfordrer i markedet for fast mobilt bredbånd i takt med at 5G rulles ut de kommende årene. 5G vil i en del tilfeller kunne erstatte fast bredbånd, som ADSL og være et alternativ til fiber, sier Pritchard.

Les også

Tidligere Link Mobility-sjef blir styreleder i Nortel

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Telekom
  2. Telekom
  3. Nortel
  4. Regnskap og resultater

Flere artikler

  1. Nortel har passert 20.000 kunder: Forbereder trådløs bredbåndslansering i høst

  2. Mobilselskapet Nortel fortsetter veksten: Har snart nådd 2020-målet

  3. Ice har bygget nett og kapret privatkunder: – Nå er vi klare for å innta bedriftsmarkedet

  4. Ice fortsetter å vokse: Har passert 650.000 mobilkunder

  5. Mobilselskapet Nortel sikrer viktig salgsavtale med Mobit-kjeden