Teknologifall på Wall Street

Renteoppgang tynget teknologiaksjer igjen. Det førte til en blandet børsutvikling i USA fredag, der Dow Jones og S&P 500 nådde nye rekorder.

TEK-DUPP: Aksjer i teknologisektoren synker, etter å ha hentet seg inn dagen før.
Publisert:

Teknologiaksjer falt på ukens siste dag med handel og fortsatte dermed å svinge slik Nasdaq-indeksen har gjort de siste ukene.

Utover i handelen hentet riktignok flere av teknologiaksjene seg noe inn.

Apple endte ned 0,76 prosent, Tesla ned 0,84 prosent og Netflix ned 0,96 prosent.

Slik endte de viktigste aksjeindeksene på Wall Street fredag:

  • Nasdaq Composite ned 0,59 prosent
  • Dow Jones opp 0,90 prosent
  • S&P 500 opp 0,10 prosent

Renten på tiårige statsobligasjoner stiger igjen og ligger nå på 1,62 prosent. Aksjene i teknologisektoren har i det siste beveget seg i takt med den amerikanske «tiåringen».

Tiårsrenten er på sitt høyeste på over ett år. Det har tynget vekstaksjer, deriblant teknologiselskaper, som har sin inntjening et stykke frem i tid, og som er avhengig av lav rente for å regne hjem dagens høye verdsettelse.

Den industritunge Dow Jones-indeksen nådde ny rekord fredag, hjulpet av optimisme rundt gjenåpning av samfunnet, skriver CNBC.

S&P 500 steg torsdag til nye høyder, etter at Dow Jones gjorde det samme kvelden før. Sist rekord på S&P 500 var 16. februar, viser tall fra Infront. Teknologitunge Nasdaq Composite fortsatte å hente seg inn og ledet an i oppgangen, men holdt seg under toppen fra februar.

Med fredagens forsiktige oppgang avsluttet S&P 500 også til ny rekord.

USAs president Joe Biden signerte torsdag kveld krisepakken på 1.900 milliarder dollar, tilsvarende omtrent 16.000 milliarder kroner, som Kongressen banket gjennom onsdag.

Asiatiske børser falt til dels på morgenkvisten, mens europeiske børser har hatt en flatere utvikling.

Publisert:

Her kan du lese mer om