Voldsomme Gamestop-svingninger på Wall Street

Gamestop-aksjen svingte kraftig i handelen onsdag. Samtidig steg en av indeksene til ny rekord.

Ferske inflasjonstall tikket inn før åpningstid på den amerikanske børsen.
Publisert:

Handelen i Gamestop-aksjen ble stanset flere ganger, etter store svingninger som lignet hvordan aksjen utviklet seg i januar da selskapet først begynte å herje markedet, skriver Bloomberg. Aksjen endte opp 7,33 prosent til 265 dollar. Tidligere på dagen gikk kursen fra 345 til 195 dollar på en mindre enn en halvtime.

Slik endte de toneangivende aksjeindeksene, ifølge tall fra Infront:

  • Dow Jones opp 1,46 prosent til rekordhøye 32.297 poeng
  • Nasdaq Composite ned 0,04 prosent
  • S&P 500 opp 0,6 prosent

Onsdag banket Representantenes hus igjennom USAs redningspakke mot viruskrisen. Den har en verdi på 1.900 milliarder dollar, tilsvarende omtrent 16.000 milliarder kroner.

President Joe Biden skal etter planen signere pakken fredag.

Samme dag har USA publisert ferske inflasjonstall. I februar alene steg konsumprisene 0,4 prosent, mens på årsbasis steg prisene med 1,7 prosent. Begge tallene er på linje med estimatene.

– Den største bekymringen markedet har hatt den siste måneden har vært om inflasjonen har vært sterkere enn vi anslår. Men konsumprisindeksen legger vekk bekymringene, i hvert fall for i dag, sier markedsstrateg Art Hogan ved National Securities til CNBC.

Han trekker også frem at renteutviklingen til «tiåringen», altså amerikanske statsobligasjoner med ti års løpetid, har roet seg. En høyere rente ble knyttet til kraftige fall på de amerikanske indeksene i overgangen mellom februar og mars. Renten er nå på 1,5 prosent.

Den siste tiden har renten på tiårige amerikanske statsobligasjoner steget. Det har ført til kursnedgang for vekstaksjer, som har sin inntjening et stykke frem i tid, og som er avhengig av lav rente for å regne hjem dagens høye verdsettelse.

Wall Street steg tirsdag, og teknologiaksjer ledet an i oppgangen. For den teknologitunge Nasdaq-indeksen ble dette årets så langt beste dag, med en oppgang på 3,69 prosent.

Tesla-aksjen er flat etter en oppgang på 19,6 prosent i går.

Les også

Massivt comeback for teknologiaksjer i USA

Publisert: