Kryptobørs henter 12 millioner: – Hatt noen veldig gode måneder

Kryptobørsen Mirai Exchange har opplevd kraftig kundevekst. Nå henter de 12 millioner kroner i en emisjon med Espen Malmos Skyfall Ventures i spissen, for å satse i Norden.

Daglig leder Thuc Tuan Hoang i kryptobørsen Mirai Exchange
Publisert:

Børsen med åtte ansatte hevder å ha 40.000 registrerte kunder, og melder at veksten har vært på 40 prosent bare den siste måneden.

Kundene på Mirai Exchange har handlet med kryptovaluta for 1,1 milliarder kroner siden lanseringen i mars 2019, opplyser selskapet.

Nå henter selskapet 12 millioner kroner i en ny emisjon med investorer som Skyfall Ventures og Bakken & Bæck Invest i spissen.

Også Tise-gründer Eirik Rime og investeringsøkonom Mads Johannesen i Nordnet er med, noe de også var da Mirai hentet fem millioner i desember.

Les også

Kryptobørs-leder om Røkkes kryptokjøp: – Hakeslepp

– Noen veldig gode måneder

– Vi har hatt noen veldig gode måneder, sier daglig leder Thuc Tuan Hoang i kryptobørsen Mirai Exchange til E24.

– Vi passerte én milliard i handelsvolum for en uke siden, og er allerede oppe i 1,1 milliarder nå. Vi ønsker å bruke pengene på å gå inn i nye markeder, sier han.

Mirai Exchange ønsker å lansere nye produkter og bevege seg inn i nye markeder i Norden.

– Etter å ha drevet en kryptobørs en tid så heller vi mot å starte en investeringsplattform. Det finnes produkter som gjør at du kan få renter på kryptovaluta når du låner den ut, for eksempel til hedgefond eller shortere som ønsker eksponering i kryptovaluta, sier Hoang.

Les også

Aker satser en halv milliard på bitcoin med nytt selskap

– Mer stuerent

Skyfall Ventures går inn med nye fem millioner kroner i Mirai Exchange, og var også med i tidligere runder. Dette fondet har tidligere også satset på aktører som Otovo, nabobil.no, kolonial.no og Tise.

– Vi investerte fire millioner kroner i MiraiEx i fjor høst, og nå investerer vi ytterligere fem millioner kroner. Progresjonen og veksten til MiraiEx har vært fantastisk, sier Espen Malmo i Skyfall Ventures ifølge en pressemelding.

Den siste tiden har interessen for bitcoin økt også blant profesjonelle investorer. Flere større selskaper som elbilprodusenten Tesla har også kjøpt bitcoin.

Mandag varslet milliardær og industriveteran Kjell Inge Røkke og Aker-konsernet at de hadde etablert selskapet Seetee, som har kjøpt bitcoin for en halv milliard.

– Det er en helt annen form for interesse nå enn det vi så i 2017. Flere investeringsfirmaer og selskaper begynner å vise interesse for kryptovaluta, og i går meldte også Kjell Inge Røkke at han satser på bitcoin. Da blir det mer stuerent, sier Hoang.

Les også

Profesjonelle tradere storhandlet bitcoin i februar

Kraftig økt omsetning

Prisene på bitcoin og mange andre kryptovalutaer har variert mye de siste årene, men et oppsving i prisene de siste månedene har bidratt til kraftig økte handelsvolumer hos Mirai Exchange.

– Det skyldes en miks. Det er ingen hemmelighet at det også skyldes at prisen på kryptovaluta har svinget oppover. Ingenting går oppover for alltid, men vi har opplevd at vår vekststrategi har fungert. Vi har for eksempel vært veldig tilgjengelige i sosiale medier for å svare på spørsmål, sier Hoang.

– Hva er det dere selger mest av?

– Det er bitcoin det går mest av. Mange kjøper bitcoin og har det hos oss. Det er deres eksponering mot kryptovaluta, sier han.

Slik har handelsvolumene på Mirai Exchange utviklet seg de siste månedene, ifølge selskapet selv:

  • Oktober: 17 millioner kroner
  • November: 53 millioner kroner
  • Desember: 97 millioner kroner
  • Januar: 333 millioner kroner
  • Februar: 451 millioner kroner
Les også

Bitcoin faller etter Yellen-advarsel og Musk-utspill

Publisert: