Tesla klatret på børs etter nyhet om salgsrekord

Publisert:

Wall Street-indeksene endte opp på årets nest siste handelsdag i USA.

Den positive stemningen kom etter at Storbritannia ga en nødgodkjenning til Astrazeneca og Oxford-universitetets coronavaksine, skriver Reuters.

Slik ser det ut ved stengetid onsdag:

  • Dow Jones opp 0,24 prosent.
  • Nasdaq Composite opp 0,15 prosent.
  • S&P 500 opp 0,13 prosent.

Dermed går det mot oppgang for året for de amerikanske indeksene, med Nasdaq composite som leder an. Den teknologitunge indeksen ligger an til en oppgang for året på 43 prosent. Dow Jones er så langt opp 7 prosent og S&P 500 har økt med mer enn 15 prosent, ifølge CNBC.

De amerikanske indeksene endte i minus tirsdag kveld etter å ha nådd nye toppnoteringer i løpet av dagen. Usikkerheten rundt om amerikanere får høyere direkteutbetalinger fra staten preget markedene, ifølge Reuters.

Tesla økte i løpet av dagen med 4,23 prosent. Oppgangen kom etter blant annet analytiker Dan Ives hos Wedbush kom med en forutsigelse om at selskapet kom til å ende på over en halv million salg for 2020. Det ville være langt over forventningene til både analytikere og selskapet selv, ifølge MarketWatch.

Pinduoduo, Kinas nest største markedsplass på nett etter Alibaba, fortsatte stigningen på børs på onsdag. Etter å ha gått opp rundt 16 prosent i går, steg aksjen i dag nærmere åtte prosent. Til sammen har Alibaba-konkurrenten steget nær 25 prosent de siste to dagene. Økingen kommer etter at Alibaba har fått problemer med kinesiske myndigheter på grunn av påstått monopoloppførsel.

Baidu, Kinas største søkemotor, nøt også brå oppgang i dag, med en stigning på mer enn 11 prosent.

President Donald Trump har bedt om at direkteutbetalingene i coronakrisepakken økes fra 600 til 2.000 dollar, men Senatet ville ikke holde en hasteavstemming om økningen.

Direkteutbetalingene på 600 dollar har begynt å bli overført til amerikanernes bankkontoer denne uken.

På Oslo Børs peker pilene oppover onsdag ettermiddag, mens de europeiske børsene stort sett er i minus.

Det er en svakt positiv utvikling i prisen på nordsjøolje som handles for 51,54 dollar fatet.

Britisk virus oppdaget i USA
Les også

Storbritannia gir AstraZeneca-vaksinen nødgodkjenning

Dow Jones stiger på markedets nest siste handelsdag for åretTesla kan selge 500.000 biler i 2020
Publisert: