Citigroup setter av 16 mrd. til mulige lånetap knyttet til Russland

Storbankens resultat falt kraftig i kvartalet, men investorene virker å være greit fornøyd. Samtidig har en rekke andre banker lagt frem tall.

 • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Onsdag startet JP Morgan Chase den amerikanske resultatsesongen med å fortelle om milliardtap knyttet Ukraina-krigen. Torsdag ettermiddag var det fire andre store banker som åpnet regnskapsbøkene.

Dette er det viktigste fra bankenes rapporter:

 • Goldman Sachs knuste forventningene etter sterkt kvartal for tradingvirksomheten.
 • Citigroups resultat falt med 46 prosent mot året før.
 • Inntektene falt 900 millioner dollar for Morgan Stanley
 • Wells Fargo faller tungt etter resultatfall

Markedet virker stort sett å være fornøyde med tallene fra bankene. Unntaket er for Wells Fargo som faller tungt på Wall Street.

Slik går det med bankene i ordinær handel:

 • Citigroup stiger 1,91 prosent
 • Goldman Sachs klatrer 2,71 prosent
 • Wells Fargo faller 5,67 prosent
 • Morgan Stanley stiger 2,44 prosent

Setter av 16 mrd.

Storbanken Citigroup setter til side 1,9 milliarder dollar, tilsvarende drøyt 16 milliarder kroner. Det skjer for å forberede banken på eventuelle lånetap banken må ta knyttet til russisk eksponering, og i forbindelse med krigens påvirkning på økonomien.

For tradingavdelingen var resultatet på 5,83 milliarder dollar, etter en nedgang på 1,8 prosent fra året før. Det var bedre enn ventet og er stort sett drevet av markedsuroen etter krigen i Ukraina brøt ut.

Konsernets samlede inntekter havnet på 19,8 milliarder dollar, en nedgang på to prosent fra året før. Samtidig endte resultatet på 4,3 prosent, noe som var en nedgang på 46 prosent.

Sterk tradingutvikling

I første kvartal knuste Goldman Sachs analytikernes forventninger. Banken hadde et resultat på 10,76 dollar per aksje, noe som var nesten to dollar per aksje høyere enn analytikerne forventet, ifølge Refinitiv, skriver CNBC.

Det samlede resultatet havnet på 3,9 milliarder dollar, tilnærmet helt likt som året før.

– De raskt skiftende markedsforholdene hadde en betydelig innvirkning på klientaktiviteten ettersom risikoformidling ble det viktige og emisjoner nesten stoppet opp. Til tross for forholdene viser resultatene våre i kvartalet at vi fortsatte å støtte kundene våre effektivt, sier Goldman Sachs-sjef David Solomon i rapporten.

Tradervirksomheten til selskapet hadde en inntektsvekst på 21 prosent til 4,72 milliarder dollar, mot forventninger på forhånd på 3,04 milliarder dollar.

Opptur etter sterke tall

Morgan Stanley kunne blant annet fortelle at tradinginntektene kom inn på 3,2 milliarder dollar, rundt 600 millioner dollar høyere enn analytikerne hadde forventet på forhånd, ifølge Bloomberg.

Inntektene for den samme virksomheten havnet på 6,1 milliarder dollar, en økning fra fjoråret. Her ventet analytikerne en nedgang på 19 prosent.

– Kvartalets resultater bekrefter at vår bærekraftige forretningsmodell er godt posisjonert for å drive vekst på lang sikt, sier Morgan Stanley-sjef James P. Gorman i en kommentar.

Selskapets resultat før skatt endte på 4,58 milliarder dollar, en nedgang fra 5,3 milliarder dollar året før. Det skjedde etter at inntektene falt med rundt 900 millioner dollar til 14,8 milliarder.

Gorman forteller under analytikersamtale at banken har begrenset finansiell påvirkning fra Ukraina-krigen.

Tungt resultatfall

Wells Fargo kunne fortelle om inntekter på 17,59 milliarder dollar, en nedgang på drøyt fem prosent fra året før. Det var også noe lavere enn forventet.

Resultatet var på 3,7 milliarder dollar, noe som var over 20 prosent dårligere enn samme kvartal året før. Per aksje var resultatet likevel åtte cent bedre enn analytikerne hadde forventet på forhånd, ifølge Reuters.

– Våre interne indikatorer fortsetter å peke mot en forbedret finansiell posisjon for våre kunder, men Federal Reserve har gjort det klart at de vil gjøre nødvendige tiltak for å redusere inflasjonen og dette vil helt sikkert redusere økonomisk vekst, sier Wells Fargo-sjef Charlie Scharf i en kommentar.

Toppsjefen understreket også at krigen i Ukraina gir ytterligere risiko for økonomisk vekst.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Resultatrushet
 2. Citigroup
 3. Goldman Sachs
 4. Morgan Stanley
 5. Wells Fargo

Flere artikler

 1. Wall Street falt i påskeinnspurten: Nasdaq endte ned over to prosent

 2. Oppgangen forduftet på Wall Street

 3. Oljefondet stemmer mot lederlønner i Coca-Cola og IBM

 4. Amazon med skuffende resultater: Aksjen faller i etterhandelen

 5. Wall Street satte fart: Nasdaq opp over to prosent