Oljeaksjer i pluss på Oslo Børs

Oljeaksjer steg på Oslo Børs mandag. Aker Carbon Capture-aksjen ble løftet kraftig etter tallslipp.

Publisert:

Hovedindeksen endte opp 0,59 prosent ved stenging mandag.

Ett fat med nordsjøolje ligger på rundt 105 dollar i spotmarkedet - det er opp i underkant av en prosent i løpet av dagen.

Blant vinneraksjene som løftet hovedindeksen er oljeselskapene Equinor og Aker BP. Dette er de to mest omsatte aksjene i løpet av dagen.

Aker Carbon Capture økte omsetningen

Inntektene til Kjell Inge Røkke-dominerte Aker Carbon Capture endte på 338 millioner kroner i første halvår. Samtidig økte underskuddet sammenlignet med fjoråret. Mandag endte aksjen opp 8,55 prosent.

– Til tross for den pågående pandemien, krigen i Ukraina og påfølgende energikrise, har innsatsen for å bekjempe klimaendringer holdt seg sterk gjennom første del av 2022. Denne innsatsen er nøyaktig hvorfor aktivitetsnivået i Aker Carbon Capture fortsatt er høyt, sier administrerende direktør Valborg Lundegaard i en uttalelse.

Seismikkselskapet PGS la mandag morgen frem en oppdatering til markedet som viser en ventet omsetning på 274 millioner dollar i årets første kvartal. Beløpet tilsvarer 2,8 milliarder kroner. På samme tid i fjor landet omsetningen på 185,9 millioner dollar. Aksjen er opp 0,44 prosent.

Vår Energi med nedjustering av produksjonstall

Vår Energi nedjusterte produksjonstallene for andre kvartal. Selskapet forventer at produksjonen av olje og gass reduseres fra 242.000 fat oljeekvivalenter per dag, ned 13 prosent til 210.000 fat per dag fra første kvartal. Sammenlignet med andre kvartal i fjor er produksjonstallene økt med tre prosent fra 202.000 fat. I skrivende stund er aksjen opp 2,95 prosent.

Carnegie gjentar kjøpsanbefalingen på Storebrand, men senker imidlertid kursmålet til 97 kroner, fra tidligere 112 kroner. Storebrand falt med 0,28 prosent.

Hexagon Purus har fått en kontrakt på 11,3 millioner euro, som tilsvarer 117 millioner kroner. Kontrakten har blitt tildelt til heleide datterselskapet Wystrach. Aksjen endte opp 3,28 prosent.

Les også

Største prishopp fra mai til juni på 40 år – og dyrere skal det bli

Publisert:
Gå til e24.no