Biotek og eiendom til topps på rekordhøy Oslo Børs

Eiendomsselskapet Entra og biotekselskapet Ultimovacs var blant vinnere da Oslo Børs igjen steg til ny toppnotering. Samtidig falt Pexip tungt etter en negativ analyse.

 • Martin Hagh Høgseth
 • Lage Bøhren
Publisert:

Oslo Børs steg for femte dagen på rad, og Hovedindeksen OSEBX endte til slutt opp 0,75 prosent til nytt rekordnivå på 1.184,29 poeng.

Det ble en børsdag med store utslag i en håndfull selskaper. Biotekselskapet Ultimovacs skjøt opp 14,1 prosent etter å ha varslet positive oppfølgingsdata fra en fase 1-studie.

Studien som kombinerer selskapets universelle kreftvaksine UV1 og antistoffet pembrolizumab viser 80 prosent overlevelse 24 måneder etter behandlingen ble startet.

Dette er høyere enn i en tidligere studie der bare pembrolizumab ble benyttet, skriver selskapet.

Entra-hopp etter budvarsel

En annen børsvinner ble eiendomsselskapet Entra, som steg 10,8 prosent til 214,8 kroner, og var blant de mest omsatte aksjene på Børsen onsdag.

Oppgangen kommer etter at det svenske eiendomsselskapet Balder tirsdag varslet at de vil legge inn et pliktig bud på selskapet etter at det nå eier over en tredjedel av det norske selskapet.

Balder opplyste tirsdag kveld at budet må ligge på minst 202,5 kroner per aksje, som er den høyeste kursen selskapet har kjøpt Entra-aksjer for det siste halvåret, justert for utbytte som ble gitt i oktober.

DNB Markets-analytiker Simen Mortensen sier til Finansavisen at han tror dette potensielt kan være starten på en ny budkrig om Entra, denne gangen mellom Balder og den svenske konkurrenten Castellum, som allerede eier nær 32 prosent av Entra.

Les også

Balder varsler pliktig bud på Entra - blir på minst 36,9 mrd.

Tungt fall etter kutt i kursmål

Videokonferanseselskapet Pexip falt 18 prosent til 51 kroner aksjen etter at meglerhusene Pareto og Carnegie kuttet sine kursmål på aksjen.

Carnegie har barbert kursmålet fra 108 til 65 kroner. Samtidig nedgraderer meglerhuset aksjen til «hold», ifølge Infront TDN Direkt.

Meglerhuset ser begrensede tegn til økt vekst i tredje kvartal, etter at selskapet kom med en kvartalsoppdatering.

Pareto har kuttet kursmålet til 80 kroner fra tidligere 100 kroner, ifølge Infront TDN Direkt. Meglerhuset har fortsatt en kjøpsanbefaling på aksjen.

Samtidig falt kompetanseselskapet Mintra 10,5 prosent til 2,69 kroner etter at Pareto nedgraderte aksjen fra kjøp til hold, med et kursmål på 3,30 kroner.

Aksjen er dermed ned over 53 prosent de siste dagene, etter at selskapet kom med et negativt resultatvarsel i starten av uken.

Oljeprisen faller 0,6 prosent til 82,81 dollar fatet.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Oslo Børs
 2. Ultimovacs
 3. Mintra
 4. Hovedindeksen OSEBX

Flere artikler

 1. Børsen endte opp: Atlantic Sapphire stupte over 33 prosent

 2. Shippingløft på rekordhøy Oslo Børs

 3. Balder varsler pliktig bud på Entra - blir på minst 36,9 mrd.

 4. DNB-kollega tar over for kritisk analytiker – jekker opp SBB-aksjen

 5. Oslo Børs snudde ned - uken endte i null