Småaksjonær-opprørere i Dof eier nå 30 prosent

Småaksjonærer i det kriserammede offshorerederiet Dof har slått seg sammen for å kjempe mot den foreslåtte restruktureringen av selskapet. Onsdag har eierandelen nådd 30 prosent av de utestående aksjene.

I FORHANDLINGER: DOF jobber for å få en redningspakke på plass.
Publisert:

Gruppen flagget en eierandel på over 11 prosent i starten av september, og har deretter gitt beskjed til børsen om at eierandelen passerte 15, 20 og 25 prosent samme måned.

Kravet fra småaksjonærene er «likebehandling», har Dof-aksjonær Jon Magne Asmyr tidligere uttalt til E24.

Dof har blitt truffet av flere kriser de siste årene, og sitter nå i forhandlinger med kreditorene. Mens rederiet kjemper for å overleve, frykter småaksjonærene at de vil bli skvist ut i redningsprosessen. Da vil de også gå glipp av oppturen de venter snart vil komme.

Mener utvanning ikke er nødvendig

Aksjonærgruppen mener blant annet at en konvertering av gjeld til aksjer, som vil vanne ut deres eierandeler, ikke er nødvendig for å redde Dof.

– Vi mener situasjonen har endret seg radikalt siste år, og vi ser stor tilbudsforespørsel etter Dofs tjenester og skip, sa Asmyr.

De tar til orde for at selskapet henter inn ny kapital gjennom å utstede nye aksjer, der alle aksjonærene får delta og ikke bare de største.

I tillegg mener gruppen at bankene kunne ha strukket seg lenger for å hjelpe selskapet gjennom krisen.

– Vi ønsker å unngå at det kommer et løsningsforslag hvor minoritetsaksjonær blir stående igjen på sidelinjen, sa Asmyr.

I tillegg mener gruppen at bankene kunne ha strukket seg lenger for å hjelpe selskapet gjennom krisen.

– Ingen utvikling som rettferdiggjør andre konklusjoner

Dof har selv påpekt at det er avhengig av en langsiktig finansiell løsning for å overleve, og at det vil måtte medføre en betydelig omgjøring av gjeld til aksjer.

Det vil også bety at dagens aksjonærer stor overfor en betydelig utvanning av sine eierandeler, ifølge meldingen.

«Det er ingen utvikling i markedet eller endringer i utsiktene for konsernet som rettferdiggjør andre konklusjoner, og aksjonærene oppfordres til å ta dette med i beregningen når de vurderer alternativer», skriver Dof.

Austevoll-rederiet har en markedsverdi på 184 millioner kroner. Aksjen har falt tungt siden 2018, og så langt i år er den ned rundt 16 prosent.

Les meldingen her

Bakgrunnssaker:

Les også

Dof advarer aksjonærene om betydelig utvanning

Les også

Småaksjonærer i Dofgår sammen: Vil unngå å bli skvist ut

Les også

Dof barberte verdier for 3,7 milliarder i fjor

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om