Styret i Ice Group vil ikke vurdere nytt bud

Styret i Ice Group anser budet fra CC Capital som ugyldig, og sier de uansett er bundet til salgsavtalen med Lyse. Budgiver Conrad Clauson gir ikke opp så lett.

Publisert:

Styret i Ice Group mottok et nytt bud på selskapet fra CC Capital Ltd. torsdag, men mener det ikke oppfyller de juridiske kravene til et bud, og ventet til fredag etter børsens stengetid med å opplyse om tilbudsbrevet.

Budet inkluderer et kontantbud på 1 krone per aksje, men også andre alternativ der eksisterende aksjonærer kan delta i oppkapitaliseringen av selskapet.

«Brevet, som burde vært stillet til aksjonærene hvis det var ment være et "tilbud", oppfyller heller ikke noen av de grunnleggende kravene i loven eller Oslo Børs sitt regelverk for tilbud på børsnoterte aksjer», skriver styret i Ice Group.

Styret hevder også at brevet ikke inneholder forslag til løsninger på det umiddelbare finansieringsbehovet til selskapet, noe budgiver bestrider.

«Ice Group er videre bundet av avtaler med Lyse AS og selskapet står ikke fritt til å støtte ytterligere transaksjoner i strid med disse», skriver styret videre.

«Styret har dermed besluttet ikke å følge opp dialogen med CC Capital Ltd.»

Ice Group-aksjen steg fredag over 17 prosent til 1,19 kroner per aksje, slik at selskapets totale markedsverdi nå ligger på 204 millioner kroner.

Les på E24+

Ice-salget bør granskes

Gir ikke opp

Conrad Clauson, som står bak budet fra CC Capital, forteller til E24 at han ikke gir opp kampen, og er klar til å levere et mer formalisert bud til uken.

Han opplyser at det nye budet også verdsetter Ice Group til over fem milliarder kroner, i likhet med budet fra Lyse. Clauson hevder budet gir bedre muligheter for småaksjonærene, både til å komme seg ut uten å miste all verdi, men også til å være med på ferden videre.

– Businesscaset til Ice Group er fortsatt veldig godt, så vi ønsker å stå frem med et alternativ, slik at aksjonærene ikke trenger å tape alle sine penger, sier han til E24.

Clauson var også tidligere involvert i et forsøk på å redde selskapet, som ble avslått av styret, som heller valgte løsningen fra Lyse. Clauson har blant annet erfaring fra utviklingen av det norske telekomselskapet Ventelo.

Infrastrukturselskapet Lyse inngikk i februar en avtale om å kjøpe Ice Groups datterselskap Ice Group Scandinavia og øvrige aktiva og aksjer som naturlig tilhører virksomheten til Ice.

Avtalen verdsatte da selskapet til 5,56 milliarder kroner, mens aksjonærene trolig ville bli sittende igjen med et «begrenset beløp» etter forlik og gjeld var betalt.

Les også

Lyse kjøper Ice: – Vi blir en fullverdig teleoperatør

Publisert: