Blandet på Asia-børsene etter kinesiske inflasjonstall

Netthandelsgiganten Alibaba stiger på Hongkong-børsen etter kraftig Wall Street-fall. Kinesisk inflasjonstall kom inn som forventet.

Konsumprisene i Kina steg med 2,1 prosent i mai, det samme som måneden før.
Publisert: Publisert:

Slik ser det ut for de viktigste indeksene i Asia og Stillehavsområdet like rundt klokken seks norsk tid:

  • Nikkei 225 i Tokyo faller 1,27 prosent
  • Hang Seng i Hongkong er ned 0,18 prosent
  • Kospi i Seoul er ned 1,16 prosent
  • Shanghai Composite stiger 0,58 prosent
  • ASX 200 i Sydney er ned 1,01 prosent

Kinesisk inflasjon som forventet

Kinesiske produsentpriser steg som forventet i mai, 6,4 prosent sammenlignet med samme måned året før, ifølge ferske tall Kinas statistikkbyrå.

Måneden før steg produsentprisene med 8,0 prosent.

Konsumprisene i landet steg med 2,1 prosent i mai, det samme som måneden før. Det var litt under forventningen på 2,2 prosent.

– Kina er ikke en økonomi der sentralbanken trenger å bekymre seg for inflasjon, sier Michael Spencer, sjeføkonom i Deutsche Bank til Bloomberg.

– Siden produsentpriser er inne i en nedadgående trend, vil ikke inflasjon være en begrensning for ytterligere lettelser i pengepolitikken. Jeg forventer at myndighetene vil stimulere økonomien mer i de kommende månedene, inkludert et kutt i renten, skriver Zhang Zhiwei, president i Pinpoint Asset Management, ifølge CNBC.

Alibaba stupte på Wall Street

Netthandelsgiganten Alibaba falt over åtte prosent på Wall Street torsdag. Det skjedde etter at Jack Ma’s finansselskap Ant Group meldte at det ikke hadde nye planer om en børsnotering, ifølge CNBC.

Milliardæren Jack Ma, som både eier Alibaba og Ant Group, planla i 2020 å gjennomføre verdens største børsnotering, en dobbel børsnotering på Shanghai-børsen og Hongkong-børsen.

I november 2020 ble planene avlyst etter at myndighetene fant flere kritikkverdige forhold knyttet til selskapet.

Jack Ma eier netthandelsgiganten Alibaba og finansselskapet Ant Group.

Tankingen av Ant Groups børsnotering på 35 milliarder dollar i 2020 markerte begynnelsen på en intens regulatorisk innstramming fra kinesiske myndigheter, som har utslettet milliarder av dollar i verdi fra Kinas teknologigiganter, skriver CNBC.

Alibaba stiger tre prosent på Hongkong-børsen fredag.

Publisert:
Gå til e24.no