Investorenes aksjekjøp

Cathie Wood ut mot «The Big Short»-investor

Forvalterstjernen anklager Michael Burry for å ikke forstå innovasjonssektoren som et svar på at han vedder på kursras for fondet hennes.

Amerikanske Cathie Wood har blant annet tjent stort på å laste opp fondene sine med Tesla-aksjer.
  • Anders Nybakken Kvale
Publisert:

Tidligere denne uken ble det kjent at Michael Burry har inngått et veddemål mot Cathie Woods børsnoterte teknologi- og innovasjonsfond, Ark Innovation ETF.

Førstnevnte er investoren som spådde finanskrisen og for alvor ble kjent gjennom filmen «The Big Short», mens sistnevnte er en av Wall Streets mest profilerte og omtalte forvaltere det siste året.

Veddemålet har Wood fått med seg, og hun skriver følgende på sin Twitter-profil:

– Jeg tror ikke han forstår det fundamentale som skaper en eksplosiv vekst og investeringsmuligheter i innovasjonssektoren.

Hedgefondet til Burry, Scion Asset Management, står oppført med salgsopsjoner, også kalt put-opsjoner, rettet mot 235.000 aksjer i Ark-fondet, verdt rundt 30 millioner dollar. Disse gir retten til å selge aksjer på en gunstig pris, om aksjen faller i verdi og fondet velger å løse dem ut.

Forvaltningsselskapet Ark Invest ble startet av Wood i 2014, og kapitalen til deres fem fond steg på det meste til rundt 60 milliarder dollar på starten av året. Wood har blant annet tjent stort for kundene ved å laste opp fondene sine med Tesla-aksjer, og er blitt bredt omtalt fordi hun har et kursmål på 3.000 dollar, mens elbilaksjen nå ligger på 686 dollar.

Den siste tiden har imidlertid penger blitt trukket ut av fondene, blant annet i frykt for at aksjemarkedet er for høyt priset, ifølge Bloomberg.

Les også

«The Big Short»-investor kjøpte mer i Fredriksen-rederi

Les også

Rederi hardt straffet på børs: – Fortsetter å tro at Flex LNG er dypt underpriset

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Investorenes aksjekjøp
  2. Wall Street

Flere artikler

  1. «The Big Short»-investor kjøpte mer i Fredriksen-rederi

  2. Cathie Wood har solgt Tesla-aksjer for 1,7 milliarder i september

  3. Markedet vedder 26 mrd. på kollaps for vinnerfond: – Veldig aktiv short

  4. Rentefrykt ryster tek-fond: Norske småsparere rømmer

  5. Veddemålene på Tesla-knekk faller videre i år