Buffetts investeringer

Warren Buffett: – Har feilet i å finne selskaper som møter våre kriterier

Investeringsselskapet Berkshire Hathaway hadde rundt 80 prosent aksjeandel ved nyttår. Det gjør «Orakelet fra Omaha» selvkritisk.

«Oraklet fra Omaha»: Investorlegenden Warren Buffett har lørdag ettermiddag lagt ut sitt årlige aksjonærbrev.
 • Martin Hagh Høgseth
Publisert: Publisert:

Berkshire Hathaway økte driftsresultatet med 45 prosent til 7,29 milliarder dollar i fjerde kvartal. Resultatet etter skatt økte til 39,65 milliarder dollar, opp fra 35,84 milliarder dollar.

Totalt ligger balansen i selskapet nå på rundt 144 milliarder dollar, opplyser toppsjef og investorlegende Warren Buffett i sitt årlige aksjonærbrev som kommer med kvartalsrapporten.

I god tradisjon trekker Buffett linjene tilbake i historien i aksjonærbrevet. Denne gang skriver han 11. mars 1942 kjøpte tre aksjer til 114,75 kroner per stykke, som krevde alle sparepengene hans.

Senere har han alltid hatt minst 80 prosent av formuen i aksjer, skriver han og understreker at han foretrekker å ha alle pengene investert i aksjer.

– Berkshire har nå rundt 80 prosent av verdiene plassert i aksjer. Det er en konsekvens av at jeg har feilet i å finne hele selskaper eller mindre deler som tilfredsstiller våre kriterier til langsiktige investeringer, skriver Buffett i aksjonærbrevet.

Investorlegendens brev er regnet å være en av verdens mest leste aksjonærbrevene. Buffett har skrevet brevet årlig siden 1965.

I motsetning til de fleste andre selskaper i verden tilstreber Berkshire Hathaway å legge ut viktig selskapsinformasjon på lørdager når det er mulig. Årsaken er at «maksimere tiden» aksjonærer og media har for å «absorbere nyhetene» før markedene åpner etter helgen, som Buffett selv forklarer det.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Buffetts investeringer
 2. Warren Buffett
 3. Berkshire Hathaway

Flere artikler

 1. Buffett sender HP-aksjen til himmels etter milliardkjøp

 2. Warren Buffet: - Inflasjon svindler nesten alle

 3. Betalt innhold

  – Om alle levde som ham, ville veksten i verdensøkonomien stoppet opp

 4. Buffets holdingselskap: 53 prosent resultatnedgang

 5. Buffets Apple-investering økte med 88 milliarder på én dag