Kraftig lånevekst for Bank Norwegian

Forbrukslånsbanken, der flyselskapet Norwegian er største eier, hadde sterk utlånsvekst og tjente mer i fjerde kvartal, men også lånetapene har steget.

TALLSLIPP: Norwegian Finans Holding-sjef Tine Wollebekk legger frem resultatene for fjerde kvartal og 2018 tirsdag.
Publisert:

Norwegian Finans Holding, det børsnoterte selskapet som eier Bank Norwegian, melder om stigende inntekter og sterk utlånsvekst i fjerde kvartal.

I fjerde kvartal steg netto renteinntekter til 1,17 milliarder kroner fra 1,01 milliarder i tilsvarende periode året før, ifølge kvartalsrapporten tirsdag.

I samme periode steg resultatet før skatt til 621 fra 581 millioner kroner. Også lånetapene stiger, fra 199 til 285 millioner kroner i denne perioden.

Den økte omsetningen forklares med utlånsvekst og økt margin hovedsakelig som følge av redusert innskuddsrente i Finland.

Hør E24-podden: Festen i forbrukslån er ikke over – nå skal bankene erobre Europa

Sterk utlånsvekst

I rapporten skriver banken at den sterke kunde- og utlånsveksten fortsatte i kvartalet, med en utlånsvekst på 1,5 milliarder kroner justert for porteføljesalg og valutaeffekter.

Av veksten var en andel på 83 prosent utenfor Norge, mot 79 prosent i det foregående kvartalet.

Les også

Forbrukslånsbankene anker Google-strid

Ved utgangen av 2018 hadde banken 1.507.600 kunder, fordelt på 1.111.000 kredittkortkunder, 190.600 lånekunder og 206.000 innskuddskunder.

I løpet av de tre månedene økte antallet kunder med 43.800.

For hele 2018 fikk banken et resultat før skatt på 2,39 milliarder kroner, opp fra 2,13 milliarder kroner året før.

Merker konkurransen

I rapporten skriver Norwegian Finans Holding-sjef Tine Wollebekk at konkurransen i markedet er høy, med eksisterende aktører som tar en mer aktiv rolle, økte volumer gjennom låneagenter, samt økt aktivitet fra utenlandske aktører med lavere kapitalkrav og fintech-selskaper.

Bank Norwegian startet sin virksomhet i 2007 og har etter hvert ekspandert kraftig utover landegrensene, til både Sverige (i 2013), Danmark og Finland (begge i 2015). Selskapet tilbyr forbrukslån, kredittkort og innskuddskonti, og samarbeider i tillegg med flyselskapet banken deler navn med.

Les også

Bank Norwegian satser på bank i Europa

Utbytteplaner

Bank Norwegian har signalisert en stund at banken vil begynne å betale utbytter, og gir en oppdatering om planene i rapporten.

Der skriver banken at planen i 2019 er 160 millioner kroner i tilbakekjøp av aksjer, basert på regulatorisk godkjenning for 2018.

Banken skriver også til at den har betydelig utbyttekapasitet basert på 2019-regnskapet, og at målet er en utbetalingsprosent på 40, som er avhengig av vekst, inntjening og kapitalkrav.

Les også

Forbrukslånsbankene anker Google-dommen

Les også

Bank Norwegian vant rettssak om Google-søk

Les også

Forbrukerrådet: Forbruksbankene må holdes erstatningsansvarlige

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om