Apple-smell for Oljefondet - «tapte» nær fem milliarder i løpet av natten

Oljefondet sitter med Apple-aksjer for flere titalls milliarder. I løpet av natten «forsvant» nesten fem milliarder kroner fra posisjonen i IT-giganten.

Foto: Tore Meek NTB scanpix
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert: Publisert:

Apple-aksjen raste 7,55 prosent i etterhandelen onsdag kveld, etter at selskapet la frem et resultatvarsel som viste sviktende salg i fremvoksende markeder.

– Selv om vi ventet noen utfordringer i sentrale fremvoksende markeder, klarte vi ikke å forutse omfanget av den økonomiske bremsen, spesielt i Kina, skrev Apple-sjef Tim Cook i oppdateringen til markedet.

Kursraset gjorde at Oljefondets posisjon i selskapet har falt rundt 4,7 milliarder kroner i løpet av natten, viser E24s beregninger.

Beregningene legger til grunn at Oljefondet ikke har endret sin posisjon i selskapet siden utgangen av september.

Les også

Apples resultatvarsel senker teknologi-aksjer i Asia

Da Oljefondet la frem sin rapport etter tredje kvartal ble det kjent at beholdningen var verdt 83,7 milliarder kroner ved utgangen av kvartalet.

Dersom man tar høyde for valutasvingningene og kursendringen for selskapet er posisjonen nå verdt drøye 58 milliarder kroner.

Apple er Oljefondets klart største investering.

Kina-smell

Like før klokken 22.30 onsdag kveld ble handelen i Apple-aksjen stanset i påvente av nyheter, og nøyaktig 22.30 kom meldingen om at selskapet kutter i resultatguidingen for første kvartal (Apple har avvikende regnskapsår som strekker seg fra 1. oktober til 30. september).

Selskapet sier nå at de venter inntekter på rundt 84 milliarder dollar for kvartalet der julehandelen slår inn, ned fra en guiding på mellom 89 til 93 milliarder dollar.

Ifølge analytikerestimater fra 32 analytikere, var det ventet at Apple ville levere en omsetning på 91,49 milliarder dollar, og ingen av de spurte ventet inntekter på under 88,96 milliarder dollar, ifølge Yahoo Finance.

I etterhandelen i New York falt aksjen mer enn seks prosent.

Les også

Apple: Julesalget ga 5 milliarder dollar mindre enn ventet

Les også

Apples resultatvarsel senker teknologi-aksjer i Asia

Les også

Oljefondet kjøper Paris-eiendom for seks milliarder

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Apple
  2. Oljefondet

Flere artikler

  1. Apples resultatvarsel senker teknologi-aksjer i Asia

  2. Apple: Julesalget ga 5 milliarder dollar mindre enn ventet

  3. – Prisøkninger kan ha påvirket salget

  4. Ble Oljefondets vinneraksje igjen: Så mye eier du i Apple

  5. Apple-resultatet langt bedre enn ventet