Resultatfall for Aker Philadelphia

Svakere på både topp- og bunnlinjen for Røkkes amerikanske verft.

I SJEFSSTOLEN: Kristian Monsen Røkke har hatt stor suksess som sjef for Aker Philadelphia Shipyard, men må registrere inntektsfall i det tredje kvartalet.
  • Anders Park Framstad
Publisert:

Det Kristian Monsen Røkke-ledede verftet Aker Philadelphia Shipyard (AKPS) har hatt en eventyrlig utvikling på børsen det siste året, men leverer svakere på både topp og bunn i det tredje kvartalet.

Les også: Røkke jr. lover utbyttefest

Selskapets inntekter endte på 50,7 millioner dollar i perioden, mot 109,1 millioner i samme periode i fjor. Resultatet etter skatt ble 3,5 millioner dollar, mot 16,4 millioner i fjor.

Inntektsfallet skyldes i hovedsak salg og levering av et skip i det tredje kvartalet 2012, opplyser selskapet.

Aker Philadelphia Shipyards opptur har i stor grad vært drevet av oppturen i Jones Act-markedet. Dette markedet er regulert gjennom en såkalt «Merchant Marine Act» fra 1920, som sier at fraktskip som går i trafikk mellom havner i USA må være bygget i USA og eid, operert og bemannet av amerikanske borgere.

Reguleringene i dette markedet har, sammen med stor etterspørsel, ført til høyere rater. Aker Philadelphia venter ingen regulatoriske endringer.

- Det overordnede markedsrisikoen er knyttet til Jones Act, men eksperter mener at vesentlige endringer i lovgivningen er usannsynlig, skriver selskapet.

Det meldes ellers om at selskapets ordrebok er fylt til sent 2014 gjennom en kontrakt med Seariver. Aker-verftets finansieringsbehov for disse skipene er allerede dekket.

Etter dette har selskapet en avtale med Crowley Maritime Corporation for ytterligere fire skip som skal ferdigstilles gjennom tredje kvartal 2016. Røkke har tidligere meldt at Crowley og AKPS har inngått et samarbeid om opp til åtte produkttankere, med opsjon på ytterligere fire.

Planen er å eie disse skipene i fellesskap og leie dem i ut i Jones Act-markedet.

- Selskapets arbeid med å sikre lån for å bygge disse skipene og investeringen i det felleseide selskapet med Crowley er godt i gang, og ventes sluttført ved utgangen av 2013, skriver selskapet.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Salg ga rekordkvartal for Røkke jr.

  2. Røkke jr. loverutbyttefest

  3. Aker Philadelphia selger selskap

  4. Har fortsatt tro på gullmarkedet

  5. Aker Philadelphia selger unna skrog