Teknologi-nedturen fortsetter på Wall Street

Børsen i New York åpner i rødt tirsdag.

NEDTUR: Kursfallet fortsetter for Facebook.
Publisert: Publisert:

Wall Street faller videre tirsdag. Slik er situasjonen etter noen minutters handel:

  • Dow Jones er ned 0,2 prosent
  • Nasdaq Composite er ned 0,3 prosent
  • S&P 500 er ned 0,16 prosent

Før åpningen har det kommer statistikk som viser flat utvikling i produsentprisene i USA i august. Dette er den laveste målingen siden desember, ifølge Marketwatch.

Eksklusiv energi- og matvarer økte produsentprisene med 0,2 prosent.

Det er noe sammenheng mellom produsentprisene og konsumentprisene, og den flate utviklingen tolkes dermed som et tegn på avtagende inflasjonspress i USA.

Facebook-nedtur

På selskapssiden fortsetter nedturen i teknologisektoren.

Mandag falt teknotunge Nasdaq mer enn de andre store indeksene, til tross for isolert sett positive nyheter fra blant annet Apple og Yahoo - bestillingsrekord for den nye iPhonen og mulig høyere emisjonskurs for Alibaba.

Facebook og Netflix ble blant gårsdagens tapere, og faller henholdsvis 1,3 prosent og 1,86 prosent tirsdag.

Venter renteheving i juni

De første handelsdagene denne uken er uansett svært preget av at det avholdes rentemøte i sentralbanken Federal Reserve (Fed). Rentebeslutningen, nytt om støttekjøpene og kanskje mer informasjon om neste renteheving er ventet onsdag.

- Rentepolitikken til Fed er det viktigste temaet for alle. I kjølvannet av bedre økonomiske data, har det dukket opp flere spørsmål rundt timingen av Feds neste grep. Det er ventet at Fed vil være noe mer haukete, sier aksjestrateg Guillaume Duchesne i BGL BNP Paribas til Bloomberg.

Ifølge en fersk undersøkelse gjennomført av CNBC ser aktørene på Wall Street mer positivt på utviklingen til den amerikanske økonomien generelt og aksjemarkedene. De venter dermed at styringsrenten skal opp.

Undersøkelsen viser at respondentene nå venter at sentralbanksjef Janet Yellen setter opp renten i juni 2015.

Publisert:

Her kan du lese mer om