- Northland i samtaler med konsortium

Gruvevirksomheten i Pajala kan bli overtatt av andre.

JOBBER PÅ SPRENG: Northland Resources skal være i samtaler med et svensk konsortium som kan komme til å overta gruvevirksomheten i Pajala.
Publisert:

Det hardt pressede gruveselskapet Northland Resources, som tirsdag morgen innstilte den varslede pengejakten, skal være i samtaler med et svensk konsortium som kan komme til å overta gruvevirksomheten i Pajala.

Det skriver avisen Norrländska Socialdemokraten (NSD), og henviser til anonyme kilder.

Entrepenørkonsernet Peab pekes ut som en av hovedaktørene i dette scenarioet. Peab står i fare for å gå på en økonomisk storsmell dersom Northland mislykkes med å få inn kapital som sikrer gruvens fremtid.

Mislyktes med pengejakt

Det var tirsdag morgen Northland at det kansellerte prosessen med å utstede nye obligasjoner og aksjer for i alt 375 millioner dollar for å kunne være i stand til sluttføre utbyggingen av malmgruven i Kaunisvaara i Pajala i Norrbotten i Sverige.

- Vi fikk ikke til en emisjon på rimelige vilkår. Nå jobber vi videre i dialog med et antall interessenter, sier fungerende finansdirektør i Northland, Peder Zetterberg til E24.

Selskapet opplyser at det fortsetter konstruktive samtaler med en rekke investorer, inkludert obligasjonseiere, kreditorer og andre aksjonærer for å kunne presenterere en langsiktig og bærekraftig finansiell løsning.

Zetterberg synes det er vanskelig å uttale seg om når selskapet kan få på plass en alternativ løsning.

- Jeg vil ikke spekulere i det. Vi arbeider for de beste mulighetene for selskapet, ansatte og eiere. Det får ta den tid det tar.

- Har dere akutt pengenød?

- Vi har nok til å betale våre kreditorer og leverandører fremover, svarer han.

- Hvilke andre finansieringsmuligheter har dere nå?

- Som du sikkert vet så har ikke bankene vært villig til å låne ut penger siden 2008. Det gjør at vi leter etter andre muligheter.

Northland-aksjen er ned 26,6 prosent til 69 øre.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om