Stolt-Nielsen: - Et skuffende år

Rederikonsernet tror ikke på betydelig bedring i år.

IKKE HELT FORNØYD: - Selv om det var en bedring fra tredje kvartal, runder det av et noe skuffende år for vår tankvirksomhet, og jeg tror heller ikke på noen betydelig bedring i 2013, sier konsernsjef Niels G. Stolt-Nielsen.

Jan Petter Lynau
  • Even Landre
Publisert:

Det børsnoterte rederikonsernet Stolt-Nielsen leverte torsdag sine resultater for fjerde kvartal og 2012.

Selskapet opplyser at en bedring i resultatene fra Stolt Tankers og Stolthaven ble motvirket av svakere resultat i Stolt Sea Farm og Stolt-Nielsen Gas.

- Selv om det var en bedring fra tredje kvartal, runder det av et noe skuffende år for vår tankvirksomhet, og jeg tror heller ikke på noen betydelig bedring i 2013, skriver konsernsjef Niels G. Stolt-Nielsen i rapporten.

Perioden endte med et driftsresultat på 45,5 millioner dollar, mot 43,7 millioner dollar i samme periode året tidligere.

Omsetningen endte på 510,9 millioner dollar, omtrent på linje med samme periode året tidligere, som endte med 512,9 millioner dollar.

Det ble oppnådd et nettoresultat på 18,5 millioner dollar, mot 22,4 millioner dollar i fjerde kvartal i 2011.

Hele 2012 endte med et driftsresultat på 170,1 millioner dollar, opp fra 159,9 millioner dollar i 2011. Omsetningen for hele året landet på 2.071 millioner dollar, opp fra 2.029 millioner dollar.

- I løpet av de siste fire årene har vi aggressivt ekspandert både vår terminal – og tankcontainer-virksomhet, mens vi har beholdt en ledende posisjon i markedet for kjemikalietankere. Med de betydelige kapitalinvesteringer vi har gjort i disse utfordrende årene, vil vi være i en sterk posisjon når den globale økonomien til slutt bedrer seg, sier Stolt-Nielsen.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Stolt-Nielsen

Flere artikler

  1. - En betydelig milepæl

  2. Northland henter inn noe av det tapte

  3. Stolt-Nielsen-sjefen er skuffet

  4. -Resultatene var svakere enn hva vi forventet

  5. Dette bør du vite om børsdagen