Northland kan bli kastet av børsen i Canada

Har siste frist til å møte børsens krav i 18. mars.

MYNDIGHETENE REAGERER: Northland har søkt konkursbeskyttelse for tre svenske datterselskap. Det bryter med kravene til den kanadiske børsen.
Publisert:

Northland Resources annonserer mandag at selskapet har mottatt en melding fra børsen i Toronto (TSX) om at aksjen kan bli denotert fra markedets stengetid 18. mars.

Bakgrunnen for reaksjonen fra de kanadiske myndighetene, er Northlands avgjørelse om å søke gjeldsforhandlinger for tre av sine datterselskaper. Selskapet sliter med likviditeten etter å ha mislyktes med å hente penger i en emisjon.

Handelen i aksjen er foreløpig pauset, i påvente av klarhet rundt selskapets finansielle situasjon. IR-kontakt Anders Antonsson opplyser at de fremdeles arbeider med å få på plass finansiering på både kort og lang sikt.

- Hvordan dette arbeidet går, kan jeg dessverre ikke kommentere, sier Antonsson til E24.

Dersom pengeskvisen løses, planlegger selskapet å søke om å få aksjene renotert på TSX.

- Ingen umiddelbare konsekvenser

Northland-aksjen er notert også i Norge.

- I utgangspunktet får det ikke noen umiddelbare konsekvenser for noteringen på Oslo Børs. Vår vurdering av notering er uavhengig av Toronto-børsen, sier kommunikasjonssjef Guro Steine ved Oslo Børs til E24.

Oslo Børs har imidlertid satt aksjen på den særlige observasjonslisten.

- Vi foretar en løpende vurdering for bruk av de virkemidlene vi har, men vi har en noe høyere terskel for strykning enn det det kan se ut som man har på børsen i Canada, sier kommunikasjonssjefen.

Steine forklarer at hensynet til aksjonærene veier tungt, og at de så lenge de oppfatter at selskapet oppfyller informasjonsplikten og at det ikke foreligger ulik informasjon i markedet, så holdes handelen i aksjen i gang.

Tilbyr flyttehjelp

Selskapet har ingen planer om å forlate Oslo Børs. Det tilbys assistanse til aksjeeiere som ønsker å overføre sin eierpost fra Canada til Norge.

Antonsson er ikke bekymret for noteringen i Oslo.

- Vi har fått samme reaksjon fra dem, men de har mulighet til å sette aksjen under observasjon. Den muligheten finnes ikke i Canada, sier Antonsson.

Les også: Raser mot Northland-ledelsens milliongodtgjørelser

Les også: Narvik frykter ikke Northland-konkurs

Les også: Ny børspause for Northland

Publisert:
Gå til e24.no