Spansk avis: IAG-aksjonærer vil by på Norwegian sammen med Ryanair

London-fond med eierandeler i flykjempen IAG mener selskapet burde samarbeide med Ryanair for å få Norwegian-handelen i boks, ifølge spansk avis. 

INTERESSE: IAG ønsker å kjøpe opp Norwegian. Enkelte aksjonærer vil ha Ryanair med på laget.
 • Sindre Hopland
 • Hans Henrik Torgersen
 • Kjetil Malkenes Hovland
Publisert:

Det er avisen Expansion som skriver at flere aksjonærer i IAG, morselskapet til British Airways som ved to tilfeller har forsøkt å kjøpe det norske flyselskapet Norwegian, har pushet på for å få ledelsen i IAG til å samarbeide med Ryanair om å kjøpe det norske selskapet.

Noen investeringsfond fra London, listet blant IAGs aksjonærer, foreslår at selskapet og Ryanair gjør et felles bud på Norwegian. Fondsforvaltere har diskutert en slik mulighet med investeringsbanker, ifølge markedskilder, skriver Expansion.

Les også: Børskommentar: Spillet om Norwegian er ikke over – det har knapt begynt

Splittes

Analytiker Mark Manduca i Bank of America Merril Lynch sier et slikt samarbeid kan gi mening.

– Investorer forsøker å forstå flere faktorer i Norwegians operasjon, som selskapets potensielle fremtidige verdsettelse, fremtidige investeringer, langsiktige flyleie, gjeld og mulige synergier. Ryanair kan slå seg sammen med IAG med en felles tilnærming, sier han til den spanske avisen.

Les også

Flere fløy Norwegian – kraftig fall i inntekten per passasjer

Tanken er at IAG beholder langdistansedriften i Norwegian, mens Ryanair ville beholde kortrute-verdiene.

Hverken Ryanair eller IAG kommenterer saken i den spanske avisen.

– Mye spekulasjoner

– Generelt sett vil jeg si at når slike ting er på gang, er det typisk at det er utrolig mye spekulasjoner. Om de er satt ut bevisst eller bare er spekulasjoner for å ha noe å skrive om, det er umulig å vite, sier professor Eli Moen ved BI til E24.

– De foreslår en splitting av Norwegian, hva skal vi tro om det?

– Det var for så vidt dette man gjorde med Air Berlin. Da tok Lufthansa sin bit, og EasyJet resten. Så den måten å dele opp selskaper på har vært gjort før, sier Moen.

– Tror du det blir et salg av Norwegian?

– Det virker som om IAG er seriøse i det de holder på med overfor Norwegian. Det som skjer er vel det vanlige spillet innen denne type oppkjøp, det er et sett av formelle og uformelle spilleregler, og hele veien er det snakk om pris. Her er det ulike måter å danse på, for å bli enige om prisen, sier hun.

Les på E24+

Flyanalytikerens 3 beste tips: Slik leser du trafikktallene

To bud

Det var den 12. april International Airlines Group bekreftet at selskapet hadde tatt en eierpost på 4,61 prosent i Norwegian, med intensjon om å innlede samtaler om et mulig bud på hele selskapet.

IAG-interessen medførte at aksjekursen til Norwegian gikk til værs, og i etterkant har spekulasjonene rast om hvor stort et eventuelt bud kunne bli. Estimatene og anbefalingene har blitt revidert.

Samtalene om et eventuelt bud har imidlertid ikke gitt resultater, ifølge IAG. Selv bekreftet Norwegian at to bud er mottatt, men enstemmig avvist fordi styret mener det underpriser selskapet og dets utsikter.

Les også

Meglerhus ikke i tvil: – Norwegian blir kjøpt opp

Les også

Flere fløy Norwegian – kraftig fall i inntekten per passasjer

Les også

Tror dagens Norwegian-nyhet kan ha «smittet» bankaksjen

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Norwegian
 2. Luftfart
 3. Ryanair

Flere artikler

 1. – Flere interessenter med ulik industriell tilnærming

 2. IAG fortsatt åpne for Norwegian-kjøp

 3. Kjos bekrefter interesse fra Ryanair – nytt hopp i Norwegian-aksjen

 4. Tror Norwegian-navnet vil overleve mulig salg

 5. – En syklon av utfordringer er på vei