Sony med milliardfortjeneste etter Spotify-notering

Tek-kjempen fikk kjempegevinst etter at Spotify gikk på på børs til en verdi på 230 milliarder kroner. 

RETT OPP: Det var knyttet stor spenning til noteringen av svenske Spotify på børsen i New York tirsdag. Selskapet ble verdsatt til rundt 230 milliarder, og endte opp cirka 13 prosent for dagen.
Publisert:

Sony skriver i en pressemelding onsdag at de venter å regnskapsføre en fortjeneste på Spotify-aksjene på til sammen 105 milliarder yen (7,72 milliarder kroner) i inneværende kvartal.

Den beregnede fortjenesten er basert på et nedsalg der Sony har kvittet seg med 17,2 prosent av sine aksjer i selskapet, og sluttkurs for Spotify-aksjen tirsdag.

Sony var før notering den femte største aksjonæren i Spotify, og satt på 5,71 prosent av aksjen i selskapet.

E24s utregning viser at Sony tirsdag kvittet seg med 1,748,304 aksjer, og sitter igjen med 8.416.256, aksjer noe som tilsvarer en eierandel på 4,75 prosent i strømmekjempen.

Les også

Nå er skattemeldingen her

Sony påpeker at den ikke-realiserte gevinsten på aksjene de fortsatt sitter igjen på vil fluktuere gjennom kvartalet, da aksjekursen kan bli volatil.

I tillegg skriver de at eventuell realisert fortjeneste vil gå til artister og plateselskap.

Etterlengtet notering

Tirsdag ble Spotify-aksjen børsnotert på New York-børsen, dog uten at det ble utstedt noen nye aksjer. Dermed fikk man først en offisiell børskurs når noen faktisk solgte noen av Spotify-aksjene sine.

Aksjen åpnet på 165,9 dollar og var oppe i 169 dollar før den etter hvert har falt tilbake til 149,6 dollar, noe som tilsvarer en oppgang på 13 prosent, ifølge Yahoo Finance.

Nordmann på «laget»

Ti år etter at de satset penger på Daniel Ek og Spotify kunne delvis norske Northzone fryde seg over børsnoteringen.

Venture Capital-fondet partner Tellef Thorleifssonvar med på å etablere i 1996 har gjort gigantsuksess med sin investering i Spotify.

Northzone har vært stor aksjonær i streaminggiganten siden 2008, men eier mindre nå enn i den tidlige fasen.

På spørsmål om Northzone nå vurderer å selge aksjene sine, sa Thorleifsson at fondet foreløpig ikke kommenterer eventuelle planer offentlig.

Inntektene fra et eventuelt nedsalg vil bli utbetalt til aksjonærene i det NorthZone-fondet som sitter på aksjene og ikke reinvestert i noe nytt.

– Vi har vært med i Spotify i over 10 år, og det har vært en lang og ikke minst spennende reise. Spotify har et fantastisk team som har turt å satse internasjonalt, sa Thorleifsson til E24 tirsdag kveld.

Les også

– Hadde ikke drømt om at det skulle bli så enormt

Les også

Spotify verdsettes til 232 mrd.

Les også

Skattemeldingen på 1-2-3

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om