Korsvold trekker seg fra Orkla

Åge Korsvold vil gå når ny konsernsjef er funnet.

ENDRINGER: Under Åge Korsvolds ledelse har det skjedd store endringer i Orkla.
Publisert:

Styret i Orkla må se seg om etter en ny konsernsjef.

Åge Korsvold ønsker nemlig å fratre stillingen han har hatt siden 30. april 2012.

Det fremkommer i en pressemelding torsdag morgen.

I perioden Korsvold har sittet i stillingen har Orkla gått langt i å rendyrke seg som en merkevareselskap.

- I løpet av min periode som konsernsjef har Orkla vært igjennom en stor omstilling. Det har vært spennende og inspirerende å lede dette arbeidet. Merkevarevirksomheten står nå godt rustet til å møte fremtidige utfordringer, og for meg er det nå naturlig å gi stafettpinnen videre, sier Korsvold i pressemeldingen.

- Naturlig

Utover det har Korsvold liten lyst til å utdype saken overfor E24.

- Det er naturlig at disse skiftene kommer, og det at jeg trekker meg er helt i tråd med det som hele tiden har vært opplegget.

- Da jeg ble tilsatt, ble det sagt at dette var midlertidig. Jeg og styret har fra tid til annen diskutert hvor lenge jeg skulle sitte, sier Korsvold.

Men han ønsker ikke å svare på om det er han eller styret som har kommet frem til at dette skal skje nå.

- Prosessen med å finne en ny konsernsjef har pågått en stund. Jeg ønsker ikke å si noe mer om dette. Den prosessen er det styret som tar seg av. Jeg har avtale om etterlønn i tre måneder, noe som også ble offentliggjort den gangen jeg tiltrådt. sier Korsvold.

Hagen takker

Styreleder og hovedaksjonær Stein Erik Hagen takker Korsvold for innsatsen.

- Jeg vil takke Åge Korsvold for den ekstraordinære innsatsen og kraften han har tilført Orkla i forbindelse med omstillingsprosessen. Korsvold har fullført den krevende og nødvendige restruktureringen i tråd med selskapets strategi. Konsernet er nå i en fase der merkevarevirksomheten vil være i fokus, sier Hagen i pressemeldingen.

Ifølge pressemeldingen fra Orkla har styret allerede startet arbeidet med å finne ny konsernsjef. Det er avtalt at Korsvold fortsetter i stillingen inntil ny konsernsjef er på plass.

Forgjengeren sparket

Korsvold, som i dag er 68 år gammel, ble konstituert i stillingen som konsernsjef i Orkla etter at forgjengeren Bjørn M. Wiggen fikk sparken.

Les også: Bjørn M. Wiggen: - Det er rimelig spesielt

Med Korsvold i sjefsstolen har Orkla inngått et joint venture-samarbeid med Hydro hvor Orklas aluminiumsløsningsselskap Sapa er slått sammen med Hydro tilsvarende virksomhet.

Tok Rec-tapet

Orkla har i denne perioden slikket de enorme økonomiske sårene og kommet seg helt ut av solcelleselskapet Rec.

Selskapets aksjeportefølje er også kraftig barbert.

Men Orkla har også i denne perioden blant annet kjøpt suppeprodusenten Rieber & Søn og tannbørsteselskapet Jordan.

Industrivirksomheten Borregaard er skilt ut og notert på Oslo Børs.

Ifølge Orklas årsberetning for 2012 er Korsvold ansatt på spesielle vilkår.

Han mottar en fast månedlig godtgjørelsen på 924.000 kroner som dekker lønn, bonuser, naturalytelser og pensjonsopptjening utover kollektiv ordning.

Les også:

Orklas uønskede toppsjefer fikk 1,9 millioner i bonusOrkla og Hydro lager nytt gigantselskap sammenOrkla selger røttene til WiggenHagen om Rieber-kjøpet: - En frisk pris

Publisert: