Tommelen opp for Telenor i Myanmar

Den norske telegiganten er et skritt nærmere lisens.

ÅPNER OPP: Det tidligere lukkede Myanmar er i gang med å tiltrekke seg utenlandske investorer. Norske Telenor er blant selskapene som har planer i landet.
Publisert: Publisert:

Telenor har fått godkjent sitt driftsselskap i Myanmar.

Dette bekrefter selskapet overfor E24.

- Vi har fått godkjenning fra myndighetene for å etablere selskapet og eie 100 prosent. Dette er en forutsetning for at vi kan inngå avtale om endelig lisens, sier Telenors pressetalsmann for Asia, Tor Odland.

Myndighetene i Myanmar har tidligere indikert at lisensene skulle være klare innen årsskiftet, men det er mye som skal på plass.

Det er under et halvt år siden landet fikk på plass sin nye telekomlov, som legger grunnlaget for det regulatoriske og juridiske rammeverket lisenshaverne vil måtte forholde seg til.

- Det viktigste for oss er at de regulatoriske rammene vi skal operere under er så gode som mulig. Kvaliteten på prosessen er veldig viktig for både oss og myndighetene, sier Odland.

Ukjent kostnad

Telenor, ble sammen med qatarske Ooredoo, plukket ut som én av to utenlandske operatører i en anbudsrunde i fjor sommer.

Les også

Han skal lede Telenors prosjekter i Myanmar

Myanmar har 60 millioner innbyggere, svært lav dekningsgrad og er nå i ferd med å åpne for utenlandske selskaper etter årtier med militærstyre. De utenlandske operatørene lokkes av svært lav såkalt mobilpenetrasjon, rundt åtte prosent.

Hvor mye Myanmar-satsningen vil koste Telenor er foreløpig ikke kjent, men konsernsjef Jon Fredrik Baksaas har tidligere opplyst at de ikke ser for seg investeringer som overstiger det selskaper har gjort i Pakistan. Dette tilsvarer rundt to milliarder dollar.

Les også

Telenor lager telefoner for å få Asia på nett

Telenor skal etter planen rulle ut infrastruktur i landet, mens det nasjonale teleselskapet Myanmar post og telekommunikasjon (MPT) allerede har både dette og en etablert kundebase på plass.

Roaming

MPT skal etter planen etableres som et ikke-statlig selskap, og har varslet samarbeid med franske Orange.

- Vi har signert en avtale med Orange Telecom og har allerede begynt å tilby roaming-tjenester til utlandet. Orange vil utvide tjenestene til flere land. Det er sannsynlig at i vil ha roaming-tilbud i hele verden, sa MPT-direktør U Aung Maw til Myanmar Times tidligere i år.

Les også:

Duket for budkrig om Myanmars olje og gassTelenor vil tilby smarttelefoner til under 50 dollarBaksaas snakket Telenor opp på Børs

Publisert:

Her kan du lese mer om