Nok en nedtur for Telenor

Teleselskapet har mistet 11 prosent av verdien på Børsen den siste måneden. På papiret tilsvarer det 22 milliarder kroner.

I DAVOS: Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas var som vanlig tilstede på toppledermøtet i Davos i år.

Lise Åserud
Publisert:,

Oslo Børs endte i pluss torsdag, etter seks nedadgående handledager på rad.

  • Hovedindeksen endte opp 0,50 prosent til 539,92 poeng.

Indeksen bremses noe av dagens mest omsatte aksje som er Telenor med 800 millioner kroner. Til sammenligning ble det handlet for 3,957 milliarder kroner på Oslo Børs torsdag.

  • Telenor endte ned 1,37 prosent.

Den siste måneden er Telenor ned over 11 prosent. I kroner og øre tilsvarer dette 22 milliarder kroner, i papirtap vel og merke.

Satser mindre i Myanmar enn ventet

Telenor sendte torsdag morgen ut flere detaljer rundt telelisensen de nå har fått endelige godkjent i Myanmar.

E24 skrev onsdag at parlamentet i landet hadde godkjent Telenors lisens.

Telenor melder at de forventer en total investeringsramme på rundt én milliard dollar, inkludert lisenskostnader på 500 millioner dollar.

- Dette ser ut til å ligge noe lavere enn det nivået på 1,5 til 2,0 milliarder dollar vi mener investorene på forhånd har tatt høyde for, og vil således kunne bidra positivt til kursen ved åpning, skrev DNB i deres morgenrapport om aksjemarkedet.

Den spådommen slo åpenbart ikke til.

Mindre fra Russland

Videre har det denne uken blitt kjent av den russiske telegiganten Vimpelcom kutter svært drastisk i utbytte. Telenor eier 33 prosent av selskapet.

Ifølge Paretos analyse tilsvarer kuttet 5,4 milliarder kroner mindre i kontantstrømmen til Telenor.

Kutt i Vimpelcomutbyttet kom overraskende, ifølge Jon D. Gjertsen, analytiker i Pareto Securities.

- Ja det vil jeg påstå. Den nye utbytteguidingen på 0,035 dollar per år er drastisk ned fra tidligere guiding på 0,8 dollar per år, sa han til E24 tirsdag.

Les også:

Telenors Myanmar-lisens er godkjentTelenor-datter varsler utbyttekuttTelenor gir karakterer til ansatte- Aksjen kunne nok vært enda høyere uten den negative omtalenHer samles verdenseliten

Her kan du lese mer om