Nedtur på Oslo Børs

Ukens siste handelsdag endte i rødt på Oslo Børs.

Publisert:

Hovedindeksen ved Oslo Børs endte fredagen med et fall på 0,89 prosent til 373,05 poeng.

Oljeprisen må tradisjon tro ta mye av æren eller skylden for nedturen. Da børsen stengte lå prisen på et fat nordsjøolje på 79,20 dollar. Det er ned omtrent en dollar siden samme tidspunkt torsdag.

Sjekk dine aksjer på E24s børstjeneste

Og sammen med oljeprisen faller oljetunge Oslo Børs Statoil-aksjen

OSE

STL

endte dagen ned 0,7 prosent til 136,70 kroner.

Frontline låner mer

John Fredriksens Frontline er en av taperne så langt. Selskapet meldte fredag at det har plassert et obligasjonslån på 225 millioner dollar til en konverteringskurs på 39 dollar aksjen.

Ifølge Reuters tror analytikeren som følger selskapet at pengene først og fremst skal bruke pengene til å finansiere utbytte.

Frontline-aksjen

OSE

FRO

var ved børsslutt ned 3,8 prosent til 178,9 kroner.

Selger trykkeriet

Norges største medieselskap, Schibsted, meldte fredag morgen at de selger sitt trykkeri i Nydalen i Oslo. Salget skjer med en avtale om tilbakeleie i 10 år. Prisen er satt til 760 millioner kroner, noe som ifølge børsmeldingen fra selskapet gir Schibsted en gevinst på rundt 400 millioner kroner.

Salget setter punktum for Schibsteds salg av eiendommer. De siste årene har selskapet solgt de tidligere lokalene til Aftenposten i Akersgata, VG-bygget like ved, hovedkvarteret i Apotekergaten og nå sist trykkeriet i Nydalen. Salgene har vært gjennomført som en del av en strategi om å fokusere driften på selskapets kjerneområder – altså media.

Les også: - Har ikke mer å selge

Schibsted melder også at selskapet vil gjøre større omorganiseringer i datterselskapet Sandrew Metronome. Selskapet som driver med filmdistribusjon har ikke levert resultatene Schibsted-ledelsen ønsker, og nå har ledelsen i Schibsted bestemt seg for å selge selskapet helt eller delvis.

Schibsted-aksjen

OSE

SCH

endte dagen opp 1,34 prosent til 151 kroner, og gjorde det slik sett betydelig bedre enn gjennomsnittet på børsen.

Venter på Odim-aksjonærer

Mandag går budet fra Rolls-Royce Marine på teknologiselskapet Odim ut. Fredag hadde Rolls-Royce Marine bare fått aksept for 6,64 prosent aksjene. Men Rolls-Royce sitter fra før på rettigheter til å kjøpe 15,5 millioner aksjer, slik at selskapet samlet - inklusive de aksjene det eide fra før - nå har 39,64 prosent av aksjene i Odim.

Rolls Royce får likevel en travel helg med å overbevise flere av aksjonærene om at deres bud på 45 kroner Odim-aksjen er godt nok.

Fredag endte Odim-aksjen praktisk talt uendret. I løpet av dagen gikk kursen opp 10 øre - fra 44,80 til 44,90 kroner.

Codfarmers svømmner til topps

Dagens børsvinner ble oppdrettsselskapet Codfarmers

OSE

COD

. Aksjekursen steg med 16,5 prosent til 99 øre. Hva oppturen skyldes er ukjent. Det har ikke kommet noen nyheter fra selskapet siden resultatet for fjerde kvartal ble lagt frem i februar. Og det må nevnes at torskerallyet kom på et lavt volum, omsetningen i aksjen var ikke høyere enn 116.000 kroner.

Sjekk dine aksjer på E24s børstjeneste

Publisert:

Her kan du lese mer om