Korsvold jakter ny eier  til restene av Sapa

Virksomheter som ikke blir med i nytt selskap er til salgs.

NY EIER: - Vi er trygge på at vi vil finne en nye eier som vil opprettholde Sapas posisjon som den globalt ledende leverandøren av aluminiumsløsninger til varmevekslerindustrien, sier Korsvold.

Berit Roald
  • Even Landre
Publisert:

Mandag kunngjorde Orkla og Norsk Hydro at de opprettet et samarbeidende selskap når de slår sammen virksomhetene Profiles og Building Systems.

Det sammenslåtte selskapet omfatter også virksomheten for ekstruderte og sveisede rør, som i dag er en del av Sapa Heat Transfer.

Samtidig er det klart at virksomheten for valsede produkter ikke er inkludert. Orkla varsler at det derfor vil utrede mulighetene for å avhende denne virksomheten.

Den planlagte avhendingen omfatter hoveddelen av forretningsområdet Sapa Heat Transfer. Området hadde i 2011 en omsetning på cirka 3,9 milliarder kroner. Den består av to valseverk i Shanghai, Kina og i Finspång, Sverige.

- Parallelt med etableringen av et joint venture med Norsk Hydro har Orkla startet en prosess for å sikre fortsatt langsiktig konkurransekraft og suksess for Sapa Heat Transfer under et nytt eierskap, sier konsernsjef Åge Korsvold i Orkla.

Han legger til at dette er er i tråd med Orklas strategi.

- Vi er trygge på at vi vil finne en nye eier som vil opprettholde Sapas posisjon som den globalt ledende leverandøren av aluminiumsløsninger til varmevekslerindustrien, sier Korsvold.

- Vi har en sterk og kompetent organisasjon på plass i Sapa Heat Transfer. Med vår operasjonelle kompetanse og FoU-satsing kan jeg forsikre om at vi fortsatt vil tilby løsninger av høy kvalitet, til våre kunder over hele verden, sier Svein Tore Holsether, adm. direktør i Sapa.

Orkla har utnevnt en finansiell rådgiver, som vil bistå i prosessen.

Publisert:

Flere artikler

  1. Utelukker ikke nedleggelser

  2. Grønt lys for Hydro og Orklas gigantselskap

  3. Orkla halvert

  4. Annonsørinnhold

  5. Underskudd for Sapa

  6. Sapa selger Hydros Raufoss-verk