Farstad og Siem terminerer redningsavtale

Det kriserammede offshorerederiet må finne andre løsninger for å redde selskapet etter at forsøket sammen med Kristian Siem mislykkes.

KRISERAMMET: Farstad Shipping jobber videre for å finne en løsning for å redde selskapet. Her supplyskip fra Farstad Shipping i opplag i Ålesund. Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix
Publisert: Publisert:

Farstad Shipping og investoren Kristian Siem terminerer redningsavtalen partene inngikk i november.

Der skjer etter at Farstad og Siem Oil Service Invest ikke har lykkes med å finne en restruktureringsløsning som alle kreditorene kan akseptere.

Dermed er avtalen mellom de to terminert og Farstad vil forsøke å finne andre løsninger i samarbeid med kreditorene, melder Farstad torsdag.

Avtalen med Siem

Det var tilbake i november Farstad og Siem inngikk en såkalt ikke-bindende intensjonsavtale i forbindelse med den finansielle restruktureringen av selskapet.

I henhold til avtalen ville Farstad Shipping og Siem fortsette diskusjonene med sentrale interessenter knyttet til Farstad-konsernet, for å forsøke å stable på bena en «redningspakke» for fortsatt drift i Farstad Shipping.

Etter avtalen skulle Siem, eller et fond forvaltet av Siem, være hovedinvestor.

Les også

Farstad forhandler videre - slutter å betale på gjelden

Mens Farstad arbeider med å komme opp med en plan for å redde selskapet har en såkalt stand-still-avtale gitt finansielt pusterom ved at gjeldsbetalinger er stanset.

For å bevare likviditeten vil gjeldsbetalingene fortsatt være suspendert. Avtalen om standstill som utløper 31. januar gjelder fremdeles, melder Farstad.

Kristian Siem har, gjennom samarbeid med hedgefondet Elliott Management, skaffet til veie to milliarder kroner som skal brukes til restrukturering av den kriserammede supplybransjen.

Les også

Milliardene som forsvant – vekstbransjen som ble symbolet på oljenedturen

Skred av restruktureringer

Markedet for offshoreskip har i lengre tid vært svært krevende. Dette skyldes oljeprisfallet og påfølgende fallende aktivitet og etterspørsel, kombinert med stor overkapasitet.

Det ovennevnte har ført til et skred av restruktureringer. Tidligere har altså Solstad fått Aker i ryggen og deretter slukt REM Offshore, og det har vært eller er prosesser i selskaper som DOF, Olympic Shipping, Havila og Siem Offshore.

Les også

Farstad forhandler videre - slutter å betale på gjelden

Les også

– På full fart til å treffe veggen

Les også

Milliardene som forsvant – vekstbransjen som ble symbolet på oljenedturen

Publisert:

Her kan du lese mer om