Avtroppende PGS-sjef innstilt som ny styreleder i Statoil

Styreleder Øystein Løseth i Statoil ønsker ikke å stille til gjenvalg. Nå foreslås den avtroppende PGS-sjefen Jon Erik Reinhardsen til å ta over vervet.

INN I STATOIL: Avtroppende PGS-sjef (i midten) Jon Erik Reinhardsen er foreslått som ny styreleder i Statoil. Her sammen med oljepolitisk talskvinne i Høyre, Tina Bru (t.v.), tidligere olje- og energiminister Tord Lien og direktør for geofysiske operasjoner i Statoil, Jan Helgesen (til høyre).

Foto: Marius Lorentzen E24
 • Marius Lorentzen
 • Kjetil Malkenes Hovland
Publisert:,

Dagen etter at seismikkselskapet PGS annonserte at konsernsjefen i selskapet går av, så melder Statoil at valgkomiteen i selskapet innstiller samme mann til å ta over som styreleder i oljeselskapet.

Jon Erik Reinhardsen (60) har sittet som sjef i PGS siden 2008 og slutter offisielt i selskapet 31. august. Han er innstilt til å starte som styreleder i Statoil 1. september, gitt at han blir valgt på bedriftsforsamlingen som skal avholdes 6. juni.

Dagens styreleder Øystein Løseth ønsker ifølge Statoil å gå tilbake til en mer operativ karriere, noe som er vanskelig å kombinere med styreledervervet i Statoil. Han har vært styreleder i Statoil siden 2015 og kom inn i styret ett år tidligere.

Løseth trer ut av Statoil-styret fra 1. juli, og valgkomiteen foreslått at nestleder Roy Franklin fungerer som styreleder frem til Reinhardsen kommer inn.

– Etter at Øystein Løseth meddelte at han ikke ønsket gjenvalg, har valgkomiteen gjort et bredt søk etter den beste kandidaten, sier valgkomiteens leder Tone Lunde Bakker, i en uttalelse.

Valgkomiteen foreslår for øvrig at Roy Franklin, Wenche Agerup, Bjørn Tore Godal, Rebekka Glasser Herlofsen, Maria Johanna Oudeman og Jeroen van der Veer gjenvelges til sine styreverv i oljeselskapet.

Olje- og energiminister, Terje Søviknes, er relativt ordknapp om innstillingen:

– Vi har hatt en god prosess på det gjennom valgkomiteen, og vi deltar selvfølgelig der. Jeg ser frem til å samarbeide med ham i fortsettelsen, sier Søviknes til E24.

Les også

Avtroppende PGS-sjef ønsker seg flere styreverv

Lang erfaring

Jon Erik Reinhardsen benyttet muligheten i sin kontrakt med PGS til å gå av mellom 60 og 62 år, og vil motta 60 prosent av grunnlønnen sin frem til han er 67 år, noe som tilsvarer 3,1 millioner årlig på toppen av styrehonorarer.

Reinhardsen har bakgrunn fra Alcoa og Aker-systemet, og sitter i styret for Telenor, Awilhelmsen AS, Oceaneering og Borregaard. Han har også styreerfaring fra Cameron International, Höegh Autoliners og Höegh LNG.

– Når valget falt på Jon Erik Reinhardsen, er det knyttet til hans tunge industrielle og internasjonale erfaring kombinert med bred bakgrunn fra ledelse av store organisasjoner, inklusiv som konsernsjef i et stort globalt selskap, sier valgkomiteens leder Tone Lunde Bakker, som er svært fornøyd med at Reinhardsen takket ja til å ta på seg vervet.

Les også

Avtroppende PGS-sjef ønsker seg flere styreverv

Les også

PGS-sjefen går av til millionpensjon

Les også

– Vi var helt i kjelleren

Her kan du lese mer om

 1. Equinor
 2. Petroleum Geo-Services
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Varslet at han gir seg i PGS, nå blir han styreleder i Statoil

 2. Sætre dropper pensjonisttilværelsen og får lønnsøkning

 3. Gikk til valgkomiteen og fikk nei – så hoppet styrelederen plutselig av

 4. Annonsørinnhold

 5. Avtroppende PGS-sjef ønsker seg flere styreverv

 6. Avis: Helge Lund aktuell til toppverv i oljegigant