USAs største banker klarte stresstest

De største amerikanske bankene er i stand til å takle en kraftig resesjon, sier USAs sentralbank etter en stresstest av bankene.

BESTOD: De største amerikanske bankene er klare til å takle en kraftig resesjon, viser en stresstest som har blirt gjort på bankene.
Publisert: Publisert:

Resultatet viser at alle de 34 store utlånere som ble testet, har solid kapital i bunnen. De vil fortsatt vil være i stand til å låne ut penger til husholdninger og bedrifter, selv om USA skulle bli rammet av en økonomisk nedtur, ifølge sentralbanken.

Det verste hypotetiske scenarioet bankene blir utsatt for, innebærer et større tilbakeslag enn "den store depresjonen", den globale krisen som oppsto etter børskrakket på Wall Street i 1929. Med en simulert arbeidsledighet på 10 prosent, 35 prosent fall i verdien på næringseiendommer og press på bedriftslånemarkedet, viser beregningen et tap på utlån på nesten 3,3 trillioner kroner i løpet av drøyt to år.

Stresstesten som ble gjennomført er i tråd med en lov fra 2011 som reformerte finanssektoren i kjølvannet av finanskrisen i 2008. Dette er en av reformen president Donald Trump har sagt at han ønsker å reversere eller begrense.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om