Tredje strake nedtur på Wall Street

Falt på svake signaler fra Kina og Europa.

TRIMMET MARKEDET: S&P 500 falt for tredje dag på rad torsdag.
Publisert: Publisert:

Ferske nøkkeltall fra vekstmotoren Kina, samt flere svake signaler fra Europa bidro tirsdag til at de tre viktigste indeksene i USA falt for tredje dag på rad.

S&P 500-indeksen endte ned 0,72 prosent, Dow Jones-indeksen falt 0,60 prosent, mens Nasdaq-indeksen endte dagen ned 0,39 prosent.

E24 Børs - Alt om Wall Street

- Vi følger Kina tett, og det er fortsatt en rekke spørsmål knyttet til den økonomiske veksttakten, sier forvalter Scott Armiger til Bloomberg.

S&P 500-indeksen er nå opp 11 prosent siden nyttår, og han legger til at det heller ikke er uvanlig at markedet trekkes litt tilbake etter en veldig sterk periode.

Kjøligere
Det er HSBCs månedlige undersøkelse om kinesiske innkjøpssjefers forventninger som indikerer svakere tider i Kina.

Indeksen havnet på 48,1 i mars, mot 49,6 i februar. Indeksnoteringer under 50 indikerer en forventing om økonomisk tilbakegang.

- Vekstmomentet kan bremse ytterligere ned i en kombinasjon av treg eksport og en svekkelse i innenlandsk etterspørsel. Dette borger for ytterligere pengepolitiske lettelser, sier Qu Hongbin, HSBCs sjeføkonom for Kina til Dow Jones Newswires.

FedEx
Den amerikanske fraktkjempen FedEx falt 3,46 prosent i kjølvannet av sin rapport i dag. Rapporten var bedre enn ventet, men selskapet skuffet stort med sin guiding av forventningene videre.

LES OGSÅ: FedEx leverte varene

Publisert:

Her kan du lese mer om