Aker Solutions med milliardkontrakt fra ConocoPhillips

Aker Solutions sikrer seg to etterlengtede MMO-kontrakter med ConocoPhillips for norsk sokkel.

SVÆRT VIKTIGE: Aker Solutions har landet to svært viktige avtaler.

Terje Pedersen NTB scanpix
 • Johan Nordstrøm
 • Marius Lorentzen
Publisert:,

Den ene kontrakten er en rammeavtale med oljeselskapet for fem år fremover, der Aker Solutions skal være hovedleverandør for vedlikeholds- og modifikasjonsarbeid (MMO). Avtalen kan bli forlenget med tre år, og dekker alt arbeid med Ekofisk- og Eldfisk-feltene. Kontrakten løper fra februar.

Denne kontrakten anslås til å være verdt et sted mellom én og tre milliarder kroner, men Aker Solutions understreker at den både kan bli større og mindre.

Den andre kontrakten innebærer at Aker Solutions er ett av tre selskaper som kan konkurrere om store modifikasjonsprosjekter på disse oljefeltene. Kontraktsperioden er den samme som den første.

Disse kontraktene er svært viktige for Aker Solutions etter at Statoil på tampen av fjoråret varslet at de ikke fornyet rammeavtalen for MMO. Aker Solutions fikk imidlertid avtale om å få være med i anbudsrundene om større modifikasjonsprosjekter.

Tapet av rammeavtalen med Statoil bidro til en ny runde med store kutt, som blant annet innebærer at Aker Solutions legger ned i MMO-virksomheten i Tromsø.

Les også

Etterlengtet kontrakt til Aker Solutions: Skal finne ut hvordan Åsgard-skipet skal ta imot mer olje og gass

Vil bidra til å sikre jobber

Anne Cecilie Lund-Andersen i kommunikasjonsavdelingen til Aker Solutions forteller til E24 at når de gjelder de 900 som kan bli berørt av nedbemanningen har selskapet satt i gang en prosess der rundt 450 blir nedbemannet, og hvorvidt de resterende 450 blir nedbemannet avhenger av hvordan situasjonen utvikler seg videre i år.

– Det er klart at disse kontraktene påvirker det bildet positivt, og vil bidra til å sikre jobber, men det er for tidlig å si hvordan dette påvirker nedbemanningen i detalj, sier Lund-Andersen til E24.

– Ekofisk- og Eldfisk-installasjonene er én av de største vedlikeholds- og modifikasjonsporteføljene offshore i Norge, og disse kontraktene vil sikre arbeidsplasser i nøkkeldeler av den norske MMO-virksomheten, sier Per Harald Kongelf, sjef for Aker Solutions' norske virksomhet, i en uttalelse.

Aker Solutions-aksjen ble mandag midlertidig stanset på Oslo Børs i påvente av en melding fra selskapet. Det viser seg at selskapet har sikret seg to etterlengtede MMO-kontrakter med ConocoPhillips for norsk sokkel.

Les også

Tromsøs ordfører om Aker Solutions-nedleggelsen: – Det er ikke over!

Les også

Mener Statoil ikke lenger er opptatt av lokal forankring

Les også

– Må dessverre la flinke og gode kolleger gå

Her kan du lese mer om

 1. Aker Solutions

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Aker Solutions får milliardkontrakt med ConocoPhillips

 2. Betalt innhold

  Milliardkontrakt til Aker Solutions

 3. Fryser lederlønningene i ett år til

 4. Annonsørinnhold

 5. Opptil 300 ansatte permitteres på Ågotnes

 6. Statoil har tildelt vedlikeholdskontrakter for 24 milliarder