Avtale i boks: LVMH sluker Tiffany for 148 milliarder

Kjøpet blir det største under den franske milliardærens Bernard Arnaults ledelse.

Publisert:

Det franske luksuskonsernet, som blant annet eier Louis Vuitton og champagne-kjempen Dom Perignon, har nådd en endelig avtale om å kjøpe den amerikanske smykkekjempen Tiffany & Co for 135 dollar per aksje kontant.

Det gir transaksjonen en verdi på 16,2 milliarder dollar, eller 148 milliarder kroner.

Det skriver LVMH i en pressemelding mandag morgen.

Transaksjonen er ventet fullført halvveis ut i 2020.

LHMV-aksjen er opp 1,63 prosent i tidlig handel, mens de Tyskland-noterte aksjene i Tiffany er opp 6,7 prosent.

Satser på Kina

Med avtalen sikrer LVMH seg en klassisk amerikansk merkevare, som ble grunnlagt i 1837 da Charles Lewis Tiffany åpnet den første butikken på Manhattan i New York.

Den siste tiden har imidlertid Tiffany slitt med sviktende etterspørsel både i USA og internasjonalt. Kjøpet er også et veddemål på det kinesiske markedet, som har blitt stadig viktigere for luksusmerkene på grunn av den kraftige lønnsveksten.

Tiffany har den siste tiden satset på flere flaggskipsbutikker i store kinesiske byer på jakt etter vekst, skriver Wall Street Journal.

Gigant i Europa

Kjøpet vil også være det største LVMH har gjennomført under Bernard Arnault, den franske milliardæren som har vært luksusgruppens toppsjef og majoritetsaksjonær i tre tiår. Den forrige rekorden ble satt i 2017, da LVMH slukte motehuset Dior.

LVMH eier 75 merkevarer, og har blitt en av Europas mest verdifulle selskaper. I dag er markedsverdien over 200 milliarder euro.

Tiffany, som selger alt fra sølvarmbånd til noen hundre dollar og diamantringer til flere titalls tusen dollar, har rundt 4,4 milliarder dollar i årlig omsetning, fordelt på over 300 butikker verden over.

Samtalene om et mulig oppkjøp startet forrige måned. Tiffany-toppene avviste imidlertid det opprinnelige budet på 120 dollar per aksje. Tiffany-aksjen stengte på 125,5 dollar fredag kveld.

Meldingen fra selskapetLVMH vil få Tiffany til å skinne igjen (for abonnenter)
Publisert:
Gå til e24.no