Han har tjent 230 millioner på å «slå børsen»

Kristian Falnes har tjent rundt 230 millioner kroner siden 2014 på å «slå børsen». I fjor leverte den tidligere Skagen-forvalteren et resultat før skatt på 46 millioner kroner.

Kristian Falnes hadde et godt år i fjor med 46 millioner kroner i resultat før skatt.

Alf Ove Hansen
 • Kjell-Ivar Gilje Grøndal (Stavanger Aftenblad)
Publisert:

Dermed slo Stavanger-mannen sterkt tilbake etter at han i 2018 for aller første gang gikk på et tap - og endte med et resultat på minus 14,1 millioner kroner. Men i fjor var Kristian Falnes altså back on track igjen med et resultat på 46 millioner kroner.

I det ferske årsregnskapet kommer det også fram at selskapet til Falnes har en egenkapital på 434,5 millioner kroner mot 395 millioner kroner i 2018.

Falnes har valgt å ta ut 4,5 millioner kroner i utbytte.

Var med på Skagen-suksessen

«Selskapets handelsportefølje hadde følgende fordeling ved årets utgang (2018 i parentes): Aksjer 54% (43%), aksjefond 6% (8%), selskapsobligasjoner 14% (19%), høyrentefond/bankinnskudd 26% (30%). Selskapets finansielle anleggsmidler består av andeler i eiendommer og skip, private equity samt unoterte selskaper i tidlig fase.», står det i årsberetningen.

Kristian Falnes jobbet i mange år som forvalter i Skagenfondene før han ga seg høsten 2014. Falnes ble karakterisert som en stjerneforvalter og var med å bygge opp Skagen til Norges nest største fondsforvalter og ledet blant annet Skagen Global - et av selskapets mest vellykkede fond på den tiden.

Etter han forlot Skagen har han konsentrert seg om private investeringer - med stor suksess.

Ga 100.000 til fotballklubb

Kristian Falnes har aksjer i en rekke selskaper - blant annet det norske quiz-selskapet Kahoot hvor han har aksjer som er verdsatt til drøyt 2,5 millioner kroner ved årsskiftet. Det er imidlertid i det private investeringsselskapet Nrp 2018 AS at Falnes har aksjer med mest verdi - en post som er verdsatt til 9,2 millioner kroner.

PS! Tidligere i år ga Kristian Falnes 100.000 kroner til Hinna Fotball. - Hele familien setter stor pris på arbeidet som Hinna FK gjør for barn og ungdom i bydelen. Derfor ønsker vi å bidra med litt hjelp til klubben i en utfordrende tid, sa Falnes til Aftenbladet i april - midt under koronakrisen.

Her kan du lese mer om

 1. Kristian Falnes
 2. Skagen
 3. Skagenfondene
 4. Hinna FK
 5. Kahoot
 6. Aksjer
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Kristian Falnes med ny investering: – Imponert over hvor langt Mintra er kommet

 2. Betalt innhold

  Stensrud-familien dro inn 170 millioner: «Men Norwegian har kostet oss mye»

 3. Voldberg dro inn over 300 millioner etter sterkt børsår

 4. Annonsørinnhold

 5. Spetalens grønne veddemål kommer til syne

 6. Komikerselskap dro inn over 111 millioner i fjor