Krisemelding fra Crew

Gullselskapet Crew Gold varsler kriseemisjon og store nedskrivninger.

Publisert:

Kriserammede Crew Gold legger frem sine tredjekvartalstall på fredag, men allerede i dag letter selskapet på sløret med en børsmelding som ryster investorene.

I en børsmelding varsler gullselskapet Crew Gold

OSE

CRU

at de må ta nedskrivninger i 3. kvartalsregnskapet sitt.

Nedskrivningene er knyttet til prosjektene Naluaq på Grønland, Nugget Pond i Canada og LEFA-prosjektet i Guinea. Crew vil skrive ned verdien av Naluaq med 46 millioner dollar, mens Nugget Pond blir nedskrevet med 9 millioner dollar. Videre må selskapet ta en goodwill-nedskriving på 105 millioner dollar relatert til LEFA-prosjektet i Guinea.

Ved siden av millionnedskrivingene melder selskapet om at de vil ut i markedet for å hente inn kapital. Ved utgangen av kvartalet hadde Crew en kontanbeholdning på 27,9 millioner dollar, noe som svekket seg i løpet av oktober. For å styrke arbeidskapitalen vil selskapet gjennomføre en emisjon rundt 24. november, men noe beløp er ikke oppgitt.

Børspause

I forbindelse med at Crew meldte markedet om nedskrivningene på regnskapet for tredje kvartal, innførte Oslo Børs børspause i Crew-aksjen.

- Selskapet sendte ut en omfattende melding, men det er ytterligere forhold som vi ønsker å avklare med selskapet, sier pressetalsmann ved Oslo Børs, Tor Arne Olsen til E24.

Olsen ønsker så snart som mulig å få handelen igang i aksjen.

Les mer:

Endrer guiding

Selskapet benytter samtidig anledningen til å revidere sin guiding for LEFA-prosjektet for 2009. Crew ser for seg en produksjon på 310.000 unser til en gjennomsnittlig kostpris på 488 dollar per unse på grunn av forsinkelser relatert til en reparasjon av en motor.

Utover 2009 ser selskapet for seg en produksjon på 320.000 og 360.000 unser med en driftskostand på mellom 390 og 440 dollar per unse.

Les flere økonominyheter på E24.

Publisert:

Her kan du lese mer om