Golden Ocean innfrir i fjerde kvartal

Det John Fredriksen-dominerte tørrlastrederiet betaler et mindre utbytte enn ventet, men slo resultatforventningene i kvartalet som gikk.

Ints Kalnins / X02120
Publisert:

Golden Ocean Group fikk et driftsresultat på 45,8 millioner dollar i fjerde kvartal, opp fra 42,6 millioner dollar i samme kvartal året før.

Det er i tråd med forventningene om 46 millioner dollar, ifølge estimater fra Infront.

Resultatet etter skatt landet samtidig på 41 millioner dollar i fjorårets fjerde kvartal. Det er opp fra 23,6 millioner dollar i fjerde kvartal året før.

Det er også over forventningene om 32 millioner dollar, ifølge Infront.

Brutto driftsresultat før av- og nedskrivninger (ebitda) landet samtidig på 73,9 millioner dollar, opp fra 10,4 millioner dollar i samme kvartal året før. Det er over estimatet på 70 millioner dollar, ifølge Infront.

Styret har besluttet et utbytte på 5 cent per aksje for fjerde kvartal 2019. Det er lavere enn ventede 13 cent per aksje.

Virus utsetter skrubberinstallering

Selskapet skriver i rapporten at det er for tidlig å estimere den potensielle påvirkningen av coronaviruset lenger enn på kort sikt, og informasjonen som blir offentliggjort fra Kina gir ikke et komplett bilde av den nåværende påvirkningen.

«Det er uansett usannsynlig at normal drift vil gjenopptas kjapt. Som et resultat kan råvarerelaterte leverandørkjeder bli forstyrret, med noen som vil bruke lenger tid enn andre til å returnere til normalen», heter det i rapporten.

Samtidig varsler selskapet at ferdigstillelsen av installeringen av skrubbere på enkelte skip har blitt utsatt på grunn av viruset.

Fra før har 14 av 23 Capesize-skip fått rensesystemet installert, opplyser selskapet i rapporten.

– Et utfordrende scenario

Golden Oceans styreleder viser til svakere rater når han kommenterer kvartalsresultatene.

– Golden Oceans solide ytelse fortsatte i fjerde kvartal, til tross for svakere rater. Selv om selskapets inntjeningspotensial har blitt demonstrert i løpet av fjoråret, gir markedet nå et utfordrende scenario som vil påvirke resultatene våre på kort sikt, sier styreleder Ola Lorentzon i en melding, og legger til:

– Mens den nåværende markedsdynamikken fortsetter å utfolde seg, vil vårt fokus fortsatt være på å opprettholde effektiv drift og sterk balanse og likviditetsposisjon.

Meldingen og rapporten fra selskapet